• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
    • Privacy Verklaring
You are here: Home / Foodswap / Mini Cheesecake Hapjes met Aardbei

Mini Cheesecake Hapjes met Aardbei

18 februari 2013 by I am Cooking with Love 2 Comments

Mini Cheesecake Hapjes met Aardbei

mini cheesecake hapjes met aardbei

Esmée had weer een Foodswap georganiseerd en deze keer met het thema Valentijn. Aangezien ik al een keer mee had gedaan wist ik hoe leuk en toch ook spannend dat is. Daarom besloot ik deze keer weer mee te doen. Met een thema als Valentijn kon de chocolade en hartjes en meer zoetigheid niet uitblijven natuurlijk.

Antique_Valentine_1909_01

 

Heel wat recepten op Pinterest en Google heb ik afgestruind en zo kwam ik deze schattige Mini Cheesecake Hapjes tegen. Ze zagen er zo lekker uit en waren niet moeilijk om te maken. Zou je ook makkelijk met je kinderen kunnen doen.

Ze bevielen me zo goed dat ik deze zeker vaker ga maken. Dan kan ik misschien wat meer oefenen op de hartjes die je uit de aardbeien moet snijden!

Wat heb je nodig:

  • 230 gram zachte roomkaas (Philadelphia Naturel)
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1/2  theelepel citroensap
  • 4 speculaasjes
  • 1 eetlepel zachte boter
  • Aardbeien

Extra: mini muffinvormpjes, mini muffinbakvorm

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Vul de muffinbakvorm met de papieren muffinvormpjes.
  3. Mix met een mixer de cream cheese samen met de suiker en vanillesuiker.
  4. Voeg de citroensap en het ei toe en mix tot alles goed gemengd is.
  5. Maal in een boterhamzakje of de keukenmachine de koekjes fijn.
  6. Meng in een schaaltje de zachte boter met het koekkruim.
  7. Lepel in elke vormpje een beetje koekkruim-boter mengsel en druk het goed aan. Met theelepeltjes gaat dat prima.
  8. Vul elk vormpje met het kaasmengsel.
  9. Bak de hapjes af in 11 – 14  minuten.
  10. Terwijl de hapjes aan het bakken zijn snij je de aardbeien in hartjes. Door een ‘V’ bovenin de aardbei te snijden.
  11. Direct nadat je de hapjes uit de oven hebt gehaald druk je een stukje aardbei op elk cheesecake hapje.
  12. Laat afkoelen in de koelkast en serveer koud.

Bron: naar een recept van The Happier Homemaker

Filed Under: Foodswap, Snack, Zoet Tagged With: aardbeien, cream cheese, Foodswap, mini muffinvorm, valentijn

Previous Post: « Valentijn Foodswap
Next Post: Chocolade Snickers Taartjes »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Valentijn Foodswap - I am Cooking with Love schreef:
    18 februari 2013 om 16:24

    […] ← Chorizo Mozzarella Sandwich Mini Cheesecake Hapjes met Aardbei → […]

    Beantwoorden
  2. Limoen Cheesecakejes met Bastogne - I am Cooking with Love schreef:
    24 juni 2015 om 07:00

    […] Bastogne  als bodem. Dat vind ik nou eenmaal een heerlijke smaak hebben. Heb het ook voor deze mini cheesecake hapjes met aardbei gebruikt. Man, wat hapte dat lekker weg. Misschien ook een idee om binnenkort eens te […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

KokenKoken

Dit is ook lekker.

Tessa

Kokossoep met Garnalen

Foodblogswap – Kokossoep met Garnalen

Kippenbouillon uit de Slowcooker

Kippenbouillon uit de Slowcooker

Tomatensoep uit de Slowcooker

Tomatensoep uit de Slowcooker

Thaise Saucijzenbroodjes met Pinda’s

Deeg over? Pizza in een potje.

Deeg over? Pizza in een potje.

Instagram

[instagram-feed]

Tessa

Opname voor amputatie

Waarom een beenamputatie?

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2023