• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Mini Salted Caramel Brownies

Mini Salted Caramel Brownies

30 augustus 2017 by I am Cooking with Love

Mini Salted Caramel Brownies

Mini Salted Caramel Brownies

Dit werd weer een verwennerij-momentje voor de collega’s van de Man. Want 24 van deze mini salted caramel brownies krijgen wij echt niet op. Is bovendien ook niet zo verstandig. We slibben dicht joh.

Ik gebruikte voor de karamel Werther’s Echte. Die hebben behalve die levensgevaarlijke harde snoepjes ook zachte karamelsnoepjes. Ja, levensgevaarlijk want 1x een gekke beweging of diep inhaleren en het snoepje schiet je keel in. En met een beetje pech ook nog het verkeerde keelgat in. 😉 Maar goed die zachte zijn niet zo makkelijk te verkrijgen. Althans onze Albert Heijn bijvoorbeeld verkoopt ze niet. Ik vond ze zowaar eerst bij de kassa van de Wibra en later ook bij de kassa van Xenos. Dus kijk daar even of je ze kan vinden.

Ingrediënten:

Voor de brownies:

  • 115 gram gesmolten boter, lichtjes afgekoeld
  • 200 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 65 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 1/4 theelepel zout

Voor de karamel:

  • 20 zachte karamelsnoepjes ( 2 pakjes)
  • 3 eetlepels room
  • Zeezout om te bestrooien

Extra:

  • Mini muffinpan
  • Dr. Oetker bakspray

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de muffinpan goed in.
  2. Mix met een handmixer in een ruime kom de boter met de suiker. Voeg de eieren en vanille toe en mix weer.
  3. Zeef de bloem, cacaopoeder en zout bij het botermengsel en mix tot het net samen komt. Mix niet te lang.
  4. Verdeel het beslag over de muffinpan en bak in 12-15 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  5. Druk direct met een theelepel, een maatlepeltje is ideaal hiervoor omdat het mooi rond is, een holte in iedere mini muffin. Laat de mini muffins in de bakvorm volledig afkoelen.
  6. Haal ze vervolgens uit de bakvorm en zet op ze op een rooster.
  7. Voor de karamel doe je de karamelsnoepjes en de slagroom in een magnetron-bestendige maatbeker of schaaltje. Verwarm in periodes van 20 seconden en roer tussentijds tot het volledig gesmolten is.
  8. Lepel een theelepeltje karamel in elke holte van de mini muffin en laat een half uurtje afkoelen en wat opstijven.
  9. Bestrooi met een beetje zeezout vlokken.

Bron: Live Well Bake Often

 

Filed Under: Zoet Tagged With: brownie, cacaopoeder, caramel, chocola, karamel, mini muffinvorm, salted caramel

Previous Post: « Pasta Puttanesca
Next Post: Langzaam in Wijn Gestoofde Short Ribs »

Reader Interactions

Comments

  1. Lianne says

    30 augustus 2017 at 19:48

    Ze zijn zo leuk! Ik vind mini gebakjes altijd zo schattig eruit zien en deze zijn volgens mij ook waanzinnig lekker.

  2. I am Cooking with Love says

    30 augustus 2017 at 19:54

    Ik ben ook van de mini lekkernijen. Het hapt zo lekker weg. Vaak vind ik een punt van het een of ander zo vullend. Dit is dan prettiger. 😉

  3. nellnijssen says

    1 september 2017 at 11:44

    Wat zien ze er schattig uit, Tessa! En vermoedelijk ook heel lekker.

  4. I am Cooking with Love says

    1 september 2017 at 11:46

    Dank je Nell, ja het hapte lekker weg maar ik heb me bij 2 stuks kunnen beheersen. De rest ging met de Man mee naar z’n werk. Leek me een stuk verstandiger. 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Chili con Carne uit de Snelkookpan

Chili con Carne uit de Snelkookpan

Quiche met Geitenkaas, Zongedroogde Tomaatjes en Olijven

Quiche met Geitenkaas, Zongedroogde Tomaatjes en Olijven

Mini Quiche voor 1 Persoon

Mini Quiche voor 1 Persoon

Een avondje bij Mora met Cora & Flora.

Een avondje bij Mora met Cora & Flora.

Sesam Snaps

Sesam Snaps Zelf Maken

Instagram

Tessa

Sinterklaas Granola

Sinterklaas Granola

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025