• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Glas in Lood Koekjes

Glas in Lood Koekjes

15 december 2014 by I am Cooking with Love

Glas in Lood koekjes - I am Cooking with LoveGlas in Lood Koekjes

Eerlijk gezegd stond ik wel te kijken hoe goed deze ‘glas in lood’ koekjes gelukt waren. Op Facebook zag ik ze voorbij komen en ik moest ze gewoon maken. Ze zien er indrukwekkend uit met dat gekleurde ‘glas’ in het midden en het is zo simpel om te doen. Echt leuk om deze kerstvakantie met kinderen te bakken.
 
Glas in Lood Koekjes - I am Cooking with Love
  
De snoepjes die ik gebruikt heb voor het ‘glas’  zijn van die harde zuurtjes. Soort Rang maar dan van de Action. Ik had al gelezen dat de snoepjes van Rang niet zo mooi helder worden. De Action heeft een grote zak met verschillende kleurtjes. 
 
Als je in één van de punten een gaatje maakt, voordat het koekje de oven in gaat, kan je ‘m eventueel als kerstversiering gebruiken.  

Glas in Lood Koekjes - I am Cooking with Love

Ingrediënten:

  • 400 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram ongezouten roomboter (geen grasboter want dan lopen de koekjes uit!)
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • zak harde snoepjes

Hoe maak je het:

  1. Mix in de keukenmachine de suiker met de boter de vanille en het zout tot een homogene massa wordt.
  2. Voeg het ei toe en mix tot hij opgenomen is.
  3. Doe de bloem erbij en meng (niet te lang) tot je een deegbal hebt.
  4. Verdeel het deeg in tweeën en verpak het ieder in een plasticfolie. Leg het een uurtje in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht).
  6. Rol een stuk deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van ongeveer 5 mm.
  7. Steek je vormpje uit en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  8. Steek met een kleiner vormpje het gat en wip het met een (palet)mesje eruit en leg het naast het koekje.
  9. Bak de koekjes 6 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en leg in elk gat een snoepje. Bak verder af voor ongeveer 6-9 minuten.
  10. Als de randjes lichtbruin zijn zijn ze klaar. Bak ze niet te lang anders worden ze keihard.
  11. Er kunnen luchtbelletjes ontstaan in de snoepjes. Roer met een cocktailprikker door het nog zachte snoepje en laat de koekjes op de bakplaat helemaal afkoelen.
  12. Je zou ze nog kunnen versieren met icing.

Filed Under: Zoet Tagged With: bakken, kerst, kerstvakantie, kinderen, koekjes, snoepjes

Previous Post: « Crackers met Olijfolie en Gerookte Paprika
Next Post: Dagje Maastricht met FoodWeLove »

Reader Interactions

Comments

  1. Petra says

    15 december 2014 at 10:36

    Ik mis in je recept wanneer en hoe je dat doet met die snoepjes. Naar ik aanneem er in leggen voor dat ze de oven in gaan?

  2. I am Cooking with Love says

    15 december 2014 at 11:17

    Hallo Petra, zie punt 8 en 9. Na 6 minuten bakken doe je de snoepjes in het gat en bak je ze verder af.

    Succes, groetjes.

    Tessa

  3. Vanessa says

    15 december 2014 at 11:40

    yeah yeah yeah..op naar de action 😉 ik ga het proberen! Superleuk om te doen met mn meisje

  4. I am Cooking with Love says

    15 december 2014 at 11:44

    Leuk!! Op Facebook staat een foto van de snoepjes. Weet je waar je naar moet zoeken. Xx

  5. Gerry/ Gewoon Lekker Gewoon says

    15 december 2016 at 11:21

    Hoi, deze plan ik als kerstborrel uitnodiging, maar dan in kerstbal uitvoering. Leuk met paar gaten en veel musketzaad. Jaren terug ook al eens gemaakt, met een zelfgekleurde agavecaramel. Kun je alle kleuren kiezen. Zie: https://gewoonlekkergewoon.blogspot.nl/2013/01/het-hart-op-de-tong.html

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Rabarberijs

Broodje Jeugdsentiment

Teriyaki Saus Zelf Maken

Teriyaki Saus Zelf Maken

Caramel Popcorn Zelf Maken

Caramel Popcorn Zelf Maken

Mini Appelflapjes gevuld met amandelcrème en kaneelcrème om te dippen

Mini Amandelcrème Appelflapjes met Kaneeldip

Instagram

Tessa

Kersenbonbons met Kirsch Zelfgemaakt

Kersenbonbons met Kirsch Zelfgemaakt

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025