• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Brownies met gesmolten stukjes chocolade

Brownies met gesmolten stukjes chocolade

15 juni 2015 by I am Cooking with Love

Brownies met gesmolten stukjes chocolade

Brownies met gesmolten stukjes chocolade

Voordat ik die super decadente brownies met Dulce de Leche had gemaakt, maakte ik brownies altijd met dit recept. Iets minder machtig maar met stukjes gesmolten chocolade erin. Ook pure verwennerij. Het is een recept van Bill Granger en het werkt altijd. Komt altijd goed uit de oven. Dus voor de doordeweekse dagen eet je deze en in het weekend de Dulce de Leche versie! Haha.

Ingrediënten:

  • 350 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram cacaopoeder
  • 60 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 200 gram boter, gesmolten
  • 2 theelepels vanille extract
  • 200 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Bekleed een bakvorm van 22×22 cm met bakpapier
  3. Meng in een grote kom de suiker, cacaopoeder, bloem en bakpoeder met elkaar. Een garde werkt hier goed voor en zorgt ervoor dat alles goed gemengd wordt.
  4. Schenk de eieren, gesmolten boter en vanille erbij en mix alles goed.
  5. Meng de gehakte chocoladestukjes erdoor.
  6. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie in ongeveer 40 minuten af.
  7. Mocht de bovenkant snel te donker worden, dek dan af met aluminiumfolie.
  8. Laat de brownie volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in stukjes snijdt.

Filed Under: Zoet Tagged With: Boter, cacao, chocolade, vanille

Previous Post: « Garnalenragout Zelf Maken
Next Post: Recensie Kookboek: Eten uit de Volkstuin »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bananen Yoghurtijs met Salted Caramel Snippers

Bananen Yoghurtijs met Salted Caramel Snippers

3-Kazen Preischotel

3-Kazen Preischotel

Simpele gerechten voor de feestdagen.

Simpele gerechten voor de feestdagen

Dagje Maastricht met Food we Love

Dagje Maastricht met FoodWeLove

Rabarbertaartje met Mascarpone en Slagroomvulling

Instagram

Tessa

Bananen Yoghurtijs met Salted Caramel Snippers

Bananen Yoghurtijs met Salted Caramel Snippers

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025