• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Bananen éclairs met Dulce de Leche

Bananen éclairs met Dulce de Leche

21 maart 2013 by I am Cooking with Love

Bananen éclairs met Dulce de Leche

bananen éclairs met dulce de leche

Dulce de Leche, ik lees er veel over. Dat het zo ontzettend lekker is. Dat eenmaal gemaakt het potje zo op is. Gewoon rechtstreeks lepelend uit de pot. En dat het zo gemakkelijk te maken is. Het duurt wel even om te maken maar dan heb je ook wat. Nu kwam ik dit receptje tegen van Jamie Oliver. Ik las het zo door en dacht die ga ik proberen. Vooral het gedeelte waar je de éclairs, of wel langwerpige soesjes, moest maken vond ik erg spannend. Zou dat wel lukken in mijn niet zo super oven.

Eerst maar de dulce de leche maken want dat duurt het langst. Vele sites omschrijven hoe het moet. Zo ook die van Caroline Brouwer. Ik maakte maar 1 blikje klaar en dat is voor dit recept meer dan genoeg.

Daarna ging ik aan de slag met het deeg. Dat ging wonderwel best goed. Eenmaal in de oven zat ik de hele tijd met m’n neus, bijna, tegen het glas om te kijken of ze wel zouden opbollen. En dat deden ze!!

Daarna was het een kwestie van bouwen en smullen! Had die Bonuszoon van me toch weer mazzel want hij kwam onverwachts een hapje bij ons eten. En ‘moest’ er natuurlijk ook 1 proeven. Vond hij helemaal niet erg aan zijn glimmende ogen te zien!

Wat heb je nodig voor 6 éclairs:

  • 1/2 teaspoon oploskoffie
  • 50 gram donkere chocolade
  • 1 banaan
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren (groot) op kamertemperatuur
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 25 gram suiker
  • 100 gram dulce de leche
  • 100 ml slagroom
  • 1/2 teaspoon poedersuiker
  • zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de oploskoffie in een mok met 1 teaspoon kokend water en laat dit oplossen. Giet 125 ml water in een kleine pan en breng het aan de kook.

Snij de boter in stukjes en voeg dat aan het water toe. Zeef de bloem in een kom met een snuf zeezout.

Wanneer het water en boter mengsel begint te koken doe je alle bloem er in een keer bij en haal je de pan van het vuur.

Roer goed met een houten lepel totdat het mengsel samen komt tot een dikke deegbal.

Zet de pan even terug op het vuur en verwarm voor 30 seconden ongeveer. Roer het deeg rond in de pan. Haal de pan weer van het vuur en laat het een beetje afkoelen.

Breek de eieren in een kommetje en klop het los. Voeg ongeveer een kwart ervan aan het deeg en roer tot het opgenomen is. Voeg de rest van het ei in 3 keer toe. Elke keer nadat het eimengsel goed opgenomen is. Je eindigt dan met een glanzend deegje.

Schep het deeg in een spuitzak of zoals ik, in een plastic druk en sluitzakje en knip een hoekje van het plastic zakje af zodat je een opening van ongeveer 2 cm hebt.

Spuit 6 strepen deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg ervoor dat er ongeveer 5 cm ruimte tussen zit.

Bak ze af in 20 – 25 minuten of totdat ze goudbruin en gerezen zijn.

Eenmaal gebakken verplaats je de éclairs naar een rooster waar je met een saté-pen een gaatje prikt in de uiteinden zodat de hitte kan ontsnappen.

In een klein pannetje doe je de, in kleine stukjes gesneden, chocolade samen met 75  ml water en zet op hoog vuur. Voeg de suiker toe zodra het begint te koken. Zet het vuur zo laag mogelijk en kook voor ongeveer 8 minuten of totdat je een wat dikkige glimmende saus hebt. Roer af en toe. Haal het van het vuur en laat het een beetje afkoelen.

Pel de banaan en snij in lange dunne repen. Klop de slagroom lobbig totdat je zachte pieken hebt. Roer de oploskoffie en poedersuiker erdoor.

Snij de éclairs in de lengte open als een boek. Smeer dulce de leche over de bodem, leg er plakjes banaan op en daarover heen de slagroom.

Klap de éclair dicht en schenk de warme chocoladesaus erover.

Ps: alles wat ze zeiden over Dulce de Leche is waar. Het is TE lekker!!

Filed Under: Zoet Tagged With: banaan, chocolade, dulce de leche, koffie, slagroom

Previous Post: « En wie heeft de rasp gewonnen…?
Next Post: Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes »

Reader Interactions

Comments

  1. Caroline Brouwer says

    21 maart 2013 at 14:45

    Bedankt! En wat zien ze er prachtig uit! Ze staan al op mijn lijstje, ik ga ze zeer binnenkort maken, want ze lijken me ontzettend lekker! ;-)) En ik heb nog nooit met soezendeeg gewerkt.

  2. I am Cooking with Love says

    21 maart 2013 at 14:46

    Dank je wel Caroline!! Ik had dat ook nog nooit gedaan. Was ook wel een beetje trots op mezelf dat het lukte!! 🙂

  3. Maxime says

    21 maart 2013 at 17:33

    Wat een leuk recept zeg!

  4. I am Cooking with Love says

    21 maart 2013 at 17:45

    Dank je wel Maxime!

  5. Simone says

    25 maart 2013 at 10:48

    Ah… dat klinkt ook wel erg lekker moet ik zeggen. Heb zelf nog nooit eclairs gemaakt en laat ik nou toevallig nog dulce de leche over hebben… 😉

  6. I am Cooking with Love says

    25 maart 2013 at 11:09

    Haha doe eens gek en maak ze. Het was niet moeilijk en jouw kennende maak je er fantastische foto’s van! Bovendien, het potje Dulce de Leche moet toch op!!

Trackbacks

  1. Bananen eclairs met Dulce de Leche en koffieslagroom - Hap en Tap schreef:
    6 november 2015 om 18:46

    […] Bron: recept op I am Cooking With Love. […]

  2. Dulce de Leche Zelf Maken - I am Cooking with Love schreef:
    2 november 2016 om 23:00

    […] als het dan klaar is kan je het gebruiken voor bijvoorbeeld deze Bananen élcairs met Dulce Leche of voor overheerlijke brownies met Dulce de Leche als […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Choco watermeloen met gehakte nootjes

Choco Watermeloen met Gehakte Nootjes

Pizzaatje maken.

Pizzaatje maken.

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Instagram

Tessa

Oreo M&M's Koeken

Oreo M&M’s Koeken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025