• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Verslag / fonQ blogevent

fonQ blogevent

21 juli 2015 by I am Cooking with Love

fonQ blogevent

Vers gedraaide pasta

fonQ blogevent

Jullie hebben misschien wel gemerkt dat ik ernstig achter loop in het posten van recepten en andere verhalen. De laatste weken gaat het niet zo lekker. Niks ernstigs hoor maar ik voel me vervelend genoeg dat ik niet echt lekker in mijn vel zit. Alles kost me zoveel energie, ben snel erg moe en hijg als een trekpaard. Daardoor heb ik ook weinig zin om dingen te doen. En als ik iets moet doen, doe ik het zo snel mogelijk om er vanaf te zijn en weer te kunnen zitten. Kortom veel uitstelgedrag. Niet leuk want in mijn achterhoofd knaagt het wel. Het is ook frustrerend wanneer je in je hoofd wel wilt maar je lijf niet mee wilt werken. Stom! 😉

Nu ben ik, inmiddels alweer een aantal weken geleden, genodigd door fonQ voor een Blogevent in het Miele Inspirience Centre. Het was zo’n gezellige dag met een groep leuke mede foodbloggers. En omdat het zo leuk was wil ik er toch even over vertellen….ook al was het een tijdje geleden.

Op een zaterdagochtend pikte Marina van Marina’s Bakery, mij op en reden we vrolijk richting Vianen. We hadden er zin in. Het was een heerlijke dag en en we zouden weer gezellige bloggers zien daar. Altijd leuk. We werden ontvangen door Tessa en Marcella van fonQ en kregen een klein hapje en drankje.

Vervolgens gingen we naar een conference ruimte waar we een introductie kregen van de CEO van fonQ, Patrick Kerssemakers. Hij vertelde over hoe het bedrijf in elkaar zit, wanneer het opgericht is etc. Het is een klein en nog jong bedrijf met super enthousiaste medewerkers. Jaren geleden heb ik een jaar bij bol.com gewerkt en die waren toen ook nog redelijk klein. Vlak daarna maakten ze een gigantische groeispurt. En toen ik Patrick zo hoorde vertellen kreeg ik heel sterk dat gevoel wat ik toen bij bol ook had. FonQ is een blijvertje en zal in mijn optiek alleen maar groter en bekender worden. Hartstikke leuk.

fonQ blogevent

In de conference ruimte met een drankje luisteren naar de sprekers.

Daarna kwam Kirsten Jassies aan het woord. Ze is een expert op het gebied van bloggen en gaf ons veel tips & tricks. Waarna we met z’n allen uitgebreid en nog uren konden doorkletsen.

Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. We waren daar ook om te koken. In de grote keukens mochten we in groepjes koken met de mooie apparaten van KitchenAid, Le Creuset en Vitamix. In het begin werd uitgelegd wat we gingen maken en welke apparaten we gingen gebruiken. En niet geheel onbelangrijk, hoe we het moesten gebruiken.

fonQ blogevent

Alles rauw erin en na zo’n 6 minuten is de soep gaar en klaar.

De Vitamix is vrij nieuw in Nederland. Het is een blender met heel veel power die een soepje in 6 minuten glad èn gaar en dus bloedheet draait. Met de KitchenAid draaiden we verse pasta. Op de grillpan van Le Creuset grilden we een mooie kalfsentrecote die geserveerd werd met een pesto die ook in de Vitamix gemaakt werd.

fonQ blogevent

De ingrediënten voor de soep.

We kregen zo nodig hulp van de chefs die daar werkten. En tijdens het grillen van het vlees kregen we uitleg hoe de oven werkte om het vlees in verder te garen. Ik keek eens naar die jongen en ik dacht: die ken ik. Dus ik zeg: Hé Martijn, wat doe jij hier? Hij keek me aan, moest even nadenken, en toen realiseerde hij wie ik was. Ik had hem al een kleine 20 jaar niet gezien. Hij was en is de beste vriend van mijn toenmalige vriendje!! Nou jaaaa, wat is de wereld klein hè? Even bijgekletst. Was erg leuke verrassing.

fonQ blogevent

Martijn legt uit en trancheert ook nog even ons vlees. Super!

De KitchenAid had ook een opzetstuk waarmee je groenten in kleine blokjes kon krijgen. Zo maakten we een heerlijk ratatouille.

fonQ blogevent

Kalfsentrecote met ratatouille en pesto.

Als dessert maakten we een Cobbler van rode vruchten met geitenyoghurt ijs. Het ijs werd natuurlijk gedraaid in de ijskom van KitchenAid.

fonQ blogevent

Cobbler van rode vruchten en geitenyoghurtijs

Zoals je je kan voorstellen was het voornamelijk lachen gieren brullen tijdens het koken en het opeten ervan. Naast de keuken waren grote tafels mooi gedekt waar we per gang onder genot van een wijntje het eten konden opeten. Nadat er eerst tig foto’s gemaakt waren natuurlijk! haha.

Al met al een een heerlijke middag. Met een volle en leuke goodybag gingen we naar huis. Een aantal dagen later kregen we allemaal een enig aandenken thuisgestuurd. Een klein boekje met de recepten en veel foto’s die op die dag gemaakt zijn. Echt een heel origineel cadeau vond ik.

Filed Under: Verslag Tagged With: fonq, KitchenAid, Le Creuset, Miele, Vitamix

Previous Post: « Kip Tikka Masala Zelf Maken
Next Post: Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken »

Reader Interactions

Comments

  1. Martine - Duizenden1dag says

    22 juli 2015 at 08:52

    Klinkt als een geslaagde dag! Ik hoop dat je je energie snel weer terugkrijgt.

  2. I am Cooking with Love says

    23 juli 2015 at 17:16

    Dank je wel Martine! 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

fonQ blogevent

fonQ blogevent

Regenboog schuimpjes

Regenboog Schuimpjes

Gruyère Kaasbroodjes

Gruyère Kaasbroodjes

Fudge met Pretzels en een vleugje Amarula

Fudge met Pretzels en een vleugje Amarula

Een avondje bij Mora met Cora & Flora.

Een avondje bij Mora met Cora & Flora.

Instagram

Tessa

Geroosterde Druiven met Tijm en Geitenkaas op Gegrild Brood

Geroosterde Druiven met Tijm en Geitenkaas op Gegrild Brood

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025