• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Smoked Tuna Dip

Smoked Tuna Dip

18 maart 2013 by I am Cooking with Love

smoked tuna dip

 Smoked Tuna Dip

Smoked Tuna Dip of te wel tonijn met een gerookte smaak. Eens wat anders dan de standaard tonijnsalade. Ik moet zeggen dat ik deze versie wel heel erg lekker vind. En de ingrediënten had ik allemaal in huis dus het was zo gemaakt. Handig als je onverwachts vrienden op de stoep hebt staan en je toch iets lekkers bij de borrel wilt geven. Toen ik dit maakte stond er niemand op de stoep hoor dus ik kon het lekker voor mezelf maken! 😉

Die gerookte smaak in vloeibare vorm kan je gewoon in een flesje kopen. Niks niet BBQ-en of met rookoventjes in de weer. Flesje opendraaien en klaar! Je ziet het veel in Amerikaanse recepten. Ik heb het daarom ook in een winkeltje gekocht waar ze veel Amerikaanse producten verkochten. Online kan je het ook krijgen.

Heb je nou geen flesje Liquid Smoke staan, wat ik me heel goed kan voorstellen,  dan zou je dat kunnen vervangen met gerookte paprikapoeder. Nog niet geprobeerd maar het lijkt me aardig in de buurt komen.

Als je deze hoeveelheid maakt heb je genoeg om te dippen en met de rest zou je bijvoorbeeld de volgende dag een lekkere Tuna Melt kunnen maken. Dat is een tosti met, in dit geval deze tonijnsalade, kaas en 2 sneetjes brood. Stop hem in je tosti ijzer en je hebt een heerlijke lunch.

Maar heb je nodig:

  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 200 gram roomkaas. bijv. Monchou
  • 1 1/2 theelepel Liquid Smoke of gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel Worcestershiresauce
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • scheutje Tabasco of andere Hot Sauce
  • bieslook fijngesnipperd
  • paprikapoeder ter garnering

Doe alle ingrediënten op de bieslook na, in je keukenmachine. Je kan het ook in een kom maken. Gebruik dan je staafmixer. Mix alles samen en proef. Breng zo nodig verder op smaak. Roer er vervolgens de fijngesnipperde bieslook door. Schep het in een leuk schaaltje en strooi een beetje paprikapoeder erover.

Om te dippen kan je nu van alles gebruiken. Ik nam oa paprikareepjes, bleekselderij, en wat toastjes. Maar stukjes appel is ook lekker. Of wortel of andere zoutjes/stengels.

Filed Under: Snack, Vis Tagged With: dip, liquid smoke, roomkaas, tonijn

Previous Post: « Koffie Meringues
Next Post: En wie heeft de rasp gewonnen…? »

Reader Interactions

Comments

  1. Italiaans koken met Antoinette says

    18 maart 2013 at 15:29

    Krijg nou wat, liquid smoke, nooit van gehoord!

  2. I am Cooking with Love says

    18 maart 2013 at 15:36

    Nee???? Is erg Amerikaans. Mocht het daar met bakken uit de hemel komen of freezing koud zijn, en ze dus niet kunnen BBQ-en, dan is dit een oplossing!!! 😉 Only in America! hahaha

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Zuurkool-banaanschotel op verzoek van jarige Bonus-zoon.

Aspergesoep Recept

Snelle en Simpele Aspergesoep Recept

Caprese Salade

Caprese Salade

Dulce de Leche Zelf Maken

Dulce de Leche Zelf Maken

Spinaziesalade met geroosterde appel, ei en bacon

Spinaziesalade met geroosterde appel, ei en bacon

Instagram

Tessa

Watermeloen & Feta Salade

Watermeloen & Feta Salade

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025