• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Salade / Spinaziesalade met geroosterde appel, ei en bacon

Spinaziesalade met geroosterde appel, ei en bacon

6 juni 2016 by I am Cooking with Love

Spinaziesalade met geroosterde appel, ei en bacon

Spinaziesalade met geroosterde appel, ei en bacon

Deze salade zag ik toen ik langs 24Kitchen zapte. Rudolph was ‘m aan het maken in het kader van ‘De Makkelijke Maaltijd’. Hij was al even bezig toen ik erin viel. Hij was bezig met de bacondressing. Dat zag er zo goed uit en zeg nou zelf, alles wordt lekkerder met bacon. Dus ik bleef hangen, zocht het recept op en besloot het de volgende dag te maken aangezien moeder zou komen eten.

Het was een zeer groot succes. Heerlijk vonden we hem. Onlangs heb ik het weer gemaakt maar dan voor Schone Zus. Zij is dol op spinazie. En ook zij zat te smullen. Deze salade zal zeker in het repertoire blijven hier.

Spinaziesalade met geroosterde appel, ei en bacon

Ingrediënten:

  • 300 gram spinazie
  • 150 gram baconreepjes
  • Olie om in te bakken
  • 30 ml balsamicoazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • Olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel suiker, zo nodig
  • 4 eieren
  • 2 Elstar appels, in kwarten gesneden en dan nogmaals doormidden met schil
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • peper uit de molen

Zo maak je het:

  1. Bak in een pannetje met een scheutje olie de bacon uit. Voeg een flinke scheut extra vergine olijfolie toe samen met de mosterd en balsamicoazijn. Laat lekker pruttelen. Proef en voeg zo nodig, als het erg zuur is, een beetje suiker toe. De dressing moet behoorlijk sauzig zijn dus wees royaal met de olijfolie.
  2. Zet de eieren op en kook ze in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze.
  3. Verwarm de grillpan voor. Doe de partjes appel in een schaal of kom en voeg een beetje olie toe zodat alle partjes bedekt zijn met een laagje olie. Bak de partjes in de grillpan ongeveer 4 minuten per kant. Draai regelmatig om
  4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Voeg als ze mooi goudbruin zijn de honing toe en laat het even pruttelen.
  5. Neem een grote schaal en doe daar de spinazie in samen met de bacon-dressing. Meng goed zodat de spinazieblaadjes een beetje slinken. Zorg dus dat de dressing heet is als je het toevoegd. Voeg vervolgens de tomaatjes, ui en pijnboompitten toe. Hussel alles goed om. Halveer de eitjes en drapeer ze samen met de appelpartjes over de salade. Draai nog wat verse peper over de salade en eet smakelijk.

Spinaziesalade met geroosterde appel, ei en bacon

Filed Under: Hoofdgerecht, Salade Tagged With: bacon, balsamico azijn, ei, maaltijdsalade, pijnboompitten, rode ui, salade, spinazie

Previous Post: « Saucijzenbroodjes met kaas en Marmite
Next Post: Romige Aspergesoep met Blauwe Geitenkaas en Spekjes »

Reader Interactions

Comments

  1. Nell Nijssen says

    11 juni 2016 at 11:37

    Leuk, die gegrilde appelpartjes. Ik zou zo snel niet op het idee komen om dit in een salade te verwerken, dus ik sla het wel op. Het lijkt me nl echt lekker in combinatie met bacon.

  2. I am Cooking with Love says

    12 juni 2016 at 11:30

    Ja hè? Als je de appeltjes niet te lang bakt dan blijven ze een lekkere crunch houden en niet papperig zijn is het heerlijk.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gemarineerde champignons in aioli

Gemarineerde champignons in aioli

Romige Aspergesoep met Blauwe Geitenkaas en Spekjes

Romige Aspergesoep met Blauwe Geitenkaas en Spekjes

Mini Palm Hart Taartjes

Mini Palm Hart Taartjes

Choco watermeloen met gehakte nootjes

Choco Watermeloen met Gehakte Nootjes

Meringue met frambozensaus en pistachenootjes

Meringue met frambozensaus en pistachenootjes

Instagram

Tessa

Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.

Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025