• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Mueslirepen

Mueslirepen

3 oktober 2012 by I am Cooking with Love

Mueslirepen

“Sorry.

Meer kan ik niet zeggen, ik bied nu alvast mijn excuses aan. Als je deze mueslirepen eenmaal geproefd hebt wil je nooit meer de mueslirepen uit de supermarkt eten.”

Kijk, als een blog zo begint word ik nieuwsgierig! Dit is namelijk weer een receptje van Ellen van in my Red Kitchen. Nadat ik de Spinazie & Spekjes Mini Quiche had gemaakt was ik op haar blog verder gaan neuzen en kwam dit receptje tegen.

Ik kom op meerdere blogs recepten tegen om je eigen mueslirepen of granola bars te maken. En dat leek me ook wel wat. Maar was tot op heden nog niks tegen gekomen waardoor ik gelijk naar m’n keuken ging. Ja, tot nu dan. Komt ook een beetje omdat ik, wederom, alle ingrediënten al in huis had.

En ik moet zeggen, ze heeft gelijk. Ze smaken héérlijk!!

Mueslirepen

Hier volgt het recept:

  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 200 gram ongezouten noten/gedroogd fruit ( gedroogde pruimen, dadels, abrikozen, pecannoten, amandelen, chocolate chips, zaden, pitten etc.)
  • 4 flinke eetlepels biologische pindakaas of notenpasta
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels maple syrup (of pannenkoekenstroop)
  • 1 theelepel water
  • extra: bakplaat met opstaande rand/brownievorm, bakpapier

Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius.

Meng in een grote kom de havermout met de suiker, het zout en kaneel.

Hak vervolgens alle noten en het gedroogde fruit in een keukenmachine grof. Als je geen keukenmachine hebt kun je ze ook met een scherp mes grof hakken, of kapotslaan met een deegroller (doe de noten in dat laatste geval wel in een stevig boterhamzakje!).

Zorg dat je de boel niet te fijn hakt. Wat hele stukjes noot geeft een lekker bite. Zelf had ik zo’n 150 gemengde noten en gedroogde pruimen en 1 Verkade reepje pure chocolade in stukjes gehakt.

Meng het notenmengsel vervolgens door het havermoutmengsel.

Meng in een ander schaaltje de pindakaas, honing, stroop en water tot een homogeen mengsel. Ik had deze biologische notenpasta nog staan en heb dat gebruikt in plaats van de Calvé pindakaas, die er naast stond!

Mueslirepen

Meng vervolgens het pindakaasmengsel door het noten- & havermoutmengsel.

Als je het idee hebt dat het nog niet zo goed plakt dan kun je er nog wat honing doorheen doen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, ook de randen. Stort vervolgens het mengsel uit op de bakplaat en druk het goed aan, ook in de hoeken. Leg een extra velletje bakpapier op de massa en druk met je handen de boel heel goed aan.

Mueslirepen

Zet het in de oven voor zo’n 20-25 minuten. In ieder geval tot dat het er mooi goudbruin uit ziet.

Haal het dan uit de oven en laat deze grote reep dan direct afkoelen op een rooster. Deze super-reep is best flexibel, til het op aan het bakpapier om ‘m uit de vorm te krijgen.

Zodra het helemaal is afgekoeld kun je de super-reep pas in repen snijden.

Kijk wederom even op haar site voor de stap-voor-stap foto’s!!

Mueslirepen

Filed Under: Snack Tagged With: brownievorm, chocolade, gedroogd fruit, havermout, honing, noten, stroop

Previous Post: « Spinazie & Spekjes Mini Quiche
Next Post: Pesto Zelf Maken »

Reader Interactions

Comments

  1. judith says

    3 oktober 2012 at 21:01

    Dat klinkt zo overtuigend, dat ik ze ook ga maken:)

  2. I am Cooking with Love says

    3 oktober 2012 at 21:04

    Leuk, ben benieuwd hoe jij ze zal vinden. Ik ben om! 😉

  3. rubyblue6 says

    3 oktober 2012 at 22:06

    Leuk! Ik verkoop ze inmiddels aan collega’s 😉 Zelf heb ik altijd een voorraad in huis & op m’n werk. Ik kan niet meer zonder!

  4. 'Es' (@EsFactory) says

    13 oktober 2012 at 15:46

    P*st! Ik heb geen havermout in huis…. Weeheeee
    🙁

  5. I am Cooking with Love says

    13 oktober 2012 at 15:58

    Ik heb wel een kopje voor je!!! 😉 Enneh Weetabix heb je dat misschien? Jammer dat je zo ver weg woont!!!!
    Ik ga denk ik morgen ook weer een nieuwe lading maken! Ze waren te lekker. Heb nog een stukje pure Tony Chocolony in huis, dat kan er prima in.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Uur van de waarheid: Rabarberijs proeven.

Uur van de waarheid: Rabarberijs proeven.

Zalmsalade voor op een toastje

Zalmsalade voor op een toastje

Tarte Tatin uit mijn Gietijzeren Pannetje

Tarte Tatin uit mijn Gietijzeren Pannetje

Knoflook Naanbrood zelf maken

Soesjes gevuld met geitenkaas - 1

Hartige soesjes gevuld met geitenkaas en Boursin

Instagram

Tessa

Vongole van de bakplaat

Vongole van de bakplaat

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025