• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Mini Cinnamon Rolls

Mini Cinnamon Rolls

29 december 2012 by I am Cooking with Love

 mini cinnamon rolls

Mini Cinnamon RollsDe kerstdagen zijn voorbij en waarschijnlijk ondertussen ook alle kliekjes en restjes van heerlijke maaltijden. Maar het zou zomaar kunnen dat je nog ergens, achterin de koelkast, een blikje croissantdeeg hebt liggen. Je was nog zo van plan ze te gebruiken voor het Kerstontbijt maar je had al zoveel dus die liet je maar voor wat ze waren….of zo

Maar er zit wel een THT datum op en weggooien is ook geen optie. Dus wat maak je dan? Nee, geen croissantjes maar Mini Cinnamon Rolls. Zo gepiept om te maken en eerlijk gezegd ook zo weggehapt!

Ze lijken op de Pizza Rolls die ik eerder gemaakt had, maar dan in mini versie. Toevallig had ik een blikje waar je 6 croissantjes uit kan halen maar 8 was handiger geweest omdat je dan een mooie vierkante lap krijgt. En nu was hij wel heel lang en smal. Maar dat mocht de pret niet drukken en zeker de smaak niet. Ze waren weer lekker.

Wat heb je nodig:

  • 1 blikje croissantdeeg 6 of 8 stuks
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • kaneel
  • Muscovado suiker of bruine suiker

Extra:

  • Mini muffinvorm

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het deeg uit het blik en rol het uit. Mocht je nou een blik met 8 stuks hebben, haal de lapjes deeg dan per 2 los van elkaar. En leg 2×2 lapjes tegen elkaar om zo een vierkant stuk deeg te krijgen en druk de naden goed tegen elkaar.

Ik had dus een blik voor 6 stuks en ik rolde het helemaal uit en drukte de naden goed tegen elkaar. Rol het deeg met een deegroller nog ietsje platter.

Besmeer het deeg met 1 eetlepel gesmolten boter.

Mini Cinnamon Rolls

Bestrooi het met kaneel.

Mini Cinnamon Rolls

En vervolgens met de suiker. Gebruik zoveel kaneel en suiker als je zelf wilt. Ik was hier wat aan de zuinige kant.

Mini Cinnamon Rolls

Rol het deeg op en snijdt in 16 stukjes of zoveel vakjes als je mini muffinvorm heeft.

Mini Cinnamon Rolls

Doe de stukjes met de gesneden kant in de vorm en druk ze een klein beetje aan.

Mini Cinnamon Rolls

Doe ze in de oven voor zo’n 15 minuten of zolang als op de verpakking staat.

En dan krijg je dit:

Mini Cinnamon Rolls

Mini Cinnamon Rolls

Nu zou je er nog wat glazuur over kunnen doen maar ik vond ze goed zo. Zoet zat.

Filed Under: Snack, Zoet Tagged With: croissantdeeg, kaneel, mini muffinvorm, muscovado, roomboter, suiker

Previous Post: « Harissa
Next Post: Romige Prei, Bleekselderij Soep »

Reader Interactions

Comments

  1. Brenda (Kookt!) says

    29 december 2012 at 10:36

    Leuk idee Tess, heb nog een pakje croissantdeeg in de koelkast liggen 😉

  2. Tessa says

    29 december 2012 at 11:21

    Leuk, het is zo gemaakt. En ook zo op! Haha.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Anti-Griep-Wonder

Anti-Griep-Wonder

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Carpaccio van Bresaola met Eigengemaakte Truffelmayonaise

Carpaccio van Bresaola met Eigengemaakte Truffelmayonaise

Palmhart met Bacon

Palm Hart met Bacon Hapje

Instagram

Tessa

Filotaart met Spinazie, Feta en Pijnboompitten

Filotaart met Spinazie, Feta en Pijnboompitten

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025