• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Magdalenas con chorizo y romero (magdalenas met chorizo en rozemarijn)

Magdalenas con chorizo y romero (magdalenas met chorizo en rozemarijn)

18 juli 2013 by I am Cooking with Love

Magdalenas con chorizo y romero (magdalenas met chorizo en rozemarijn)

MAGDALENAS CON CHORIZO Y ROMERO (MAGDALENAS MET CHORIZO EN ROZEMARIJN)

Met veel belangstelling lees ik graag het blog Bijzonder Spaans. En dat is niet alleen vanwege de heerlijke Spaanse recepten maar ook vanwege de mooie foto’s en vormgeving. Regelmatig komt er een update in mijn inbox en ik ben altijd weer benieuwd wat voor lekkers ze nu weer gemaakt heeft.
Nu ben ik dol op chorizo dus als ik lees dat het recept chorizo bevat ga ik altijd net even wat meer rechtop zitten. Heerlijk vind ik het. Gewoon zo, wat plakjes uit het vuistje of verwerkt in een gerecht zoals deze Magdalenas. Ik nam me daarom ook beslist voor deze een keer te maken. Heb er zelfs speciaal een Madeleine bakvorm voor aangeschaft want die had ik nog niet.
Toen ik de vorm in huis had ging ik gelijk op zoek naar nog meer recepten voor Madeleines. Ik had, zoals je kon lezen in m’n vorige post, aan de Man gevraagd of hij een zoetige of hartige versie wilde. Hij wilde eerst ‘normale’. En die heb ik gemaakt. Nu was het tijd voor hartige met dank aan Bijzonder Spaans!

 Ingrediënten

100 gram chorizo, in kleine blokjes gesneden
110 gram tarwebloem
75 gram roomboter
2 eieren
snufje zout
1 eetlepel poedersuiker
1 theelepel karwijzaad
8 gram gedroogde gist
5 eetlepels melk
takje rozemarijn, naaldjes fijngesneden

Zo maakte ik het:

Verwarm de oven op 200 graden.
Laat in een pannetje op een zacht vuur de boter smelten. Klopt de eieren met de suiker en zout los. Voeg hieraan de melk, de bloem, gesmolten boter en de gist toe en meng alles goed tot je een glad beslag hebt.
Meng de chorizo, karwijzaad en rozemarijn al roerend door het beslag.
Zet het beslag ongeveer een kwartier in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat ze mooi op bollen tijdens het bakken.
Vul magdalena vormpjes met dit mengsel en bak 12 minuten in de hete oven. Laat afkoelen op een rooster.

Filed Under: Snack Tagged With: chorizo, karwijzaad, rozemarijn, Spaans

Previous Post: « Snelle Vitello Tonnato
Next Post: Mini Quiche voor 1 Persoon »

Reader Interactions

Comments

  1. Christel says

    24 juli 2013 at 10:16

    Ziet er weer toppie uit! Lekkerrrr! X

  2. I am Cooking with Love says

    24 juli 2013 at 10:17

    Dank je wel! 🙂

  3. Caroline Brouwer says

    24 juli 2013 at 10:26

    Ze zijn weer mooi gelukt Tessa. Ik heb ze nog nooit gemaakt, maar heb ook nog niet zo’n vorm.

  4. I am Cooking with Love says

    24 juli 2013 at 10:28

    Dank je Caroline! Ik wilde al zo lang zo’n vorm hebben maar die zijn meestal te langwerpig voor mijn oven. Totdat ik de kleintjes bij Dille en Kamille zag. Gelijk gekocht en nu kan ik los! hahaha.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Kip Tikka Masala Zelf Maken - 1

Kip Tikka Masala Zelf Maken

Bananen éclairs met Dulce de Leche

Bananen éclairs met Dulce de Leche

Uiensoep

Vietnamese Loempiaatjes met Kip en Shiitake

Stilleven, Adriaen van Utrecht, 1644 Rijksmuseum

Geef je op: Foodbloggersweekend in Mei 2013

Instagram

Tessa

Gevulde Broodjes met Ei uit de Oven

Gevulde Broodjes met Ei uit de Oven

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025