Italiaanse Kaaszoutjes
Ik moet ze maar op hun woord geloven maar de collega’s van de Man, voor wie ik regelmatig de kaasstrikken heb gemaakt, waren nog enthousiaster over deze Italiaanse versie! Lees maar onderaan bij de reacties op de kaasstrikken. Het staat er echt. Dus ik zou zeggen, probeer deze ook eens een keer. Of maak ze allebei tegelijk. Daarom heb ik de kaasstrikken gedraaid en deze Italiaanse versie plat gehouden. Nou ja goed, je proeft het verschil ook wel.
Ingrediënten:
- 1 pakje roomboterbladerdeeg
- 100 gram roomboter
- 150 gram geraspte pittige kaas
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
- peper en zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 graden, hete lucht.
- Meng in een kom de boter met de kazen, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Breng verder op smaak met zout en peper.
- Laat de plakjes bladerdeeg wat ontdooien. Zorg dat ze niet helemaal zacht zijn dat maakt het uitsmeren wat makkelijker.
- Verdeel op 4 plakjes ongeveer 35 gram aan kaasmengsel. Leg ze op elkaar en dek af met een plakje bladerdeeg. Herhaal dit met de andere 5 plakjes.
- Leg de bladerdeegpakketjes een uurtje in de koelkast om op te stijven.
- Snij de pakketjes door de midden en snij de rafelige randjes eraf. Snij in de breedte plakjes van ongeveer een halve centimeter en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Je zou ze net als bij de kaasstrikken een kwartslag kunnen draaien maar dat deed ik bij deze niet zodat je kan zien welke de kaasversie is en welke de Italiaanse versie is.
- Bak ze in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin.