• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Italiaanse Kaaszoutjes

Italiaanse Kaaszoutjes

29 februari 2016 by I am Cooking with Love

Italiaanse Kaaszoutjes

Italiaanse Kaaszoutjes

Ik moet ze maar op hun woord geloven maar de collega’s van de Man, voor wie ik regelmatig de kaasstrikken heb gemaakt, waren nog enthousiaster over deze Italiaanse versie! Lees maar onderaan bij de reacties op de kaasstrikken. Het staat er echt. Dus ik zou zeggen, probeer deze ook eens een keer. Of maak ze allebei tegelijk. Daarom heb ik de kaasstrikken gedraaid en deze Italiaanse versie plat gehouden. Nou ja goed, je proeft het verschil ook wel.

Ingrediënten:

  • 1 pakje roomboterbladerdeeg
  • 100 gram roomboter
  • 150 gram geraspte pittige kaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden, hete lucht.
  2. Meng in een kom de boter met de kazen, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Breng verder op smaak met zout en peper.
  3. Laat de plakjes bladerdeeg wat ontdooien. Zorg dat ze niet helemaal zacht zijn dat maakt het uitsmeren wat makkelijker.
  4. Verdeel op 4 plakjes ongeveer 35 gram aan kaasmengsel. Leg ze op elkaar en dek af met een plakje bladerdeeg. Herhaal dit met de andere 5 plakjes.
  5. Leg de bladerdeegpakketjes een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  6. Snij de pakketjes door de midden en snij de rafelige randjes eraf. Snij in de breedte plakjes van ongeveer een halve centimeter en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  7. Je zou ze net als bij de kaasstrikken een kwartslag kunnen draaien maar dat deed ik bij deze niet zodat je kan zien welke de kaasversie is en welke de Italiaanse versie is.
  8. Bak ze in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin.

Filed Under: Snack Tagged With: bladerdeeg, Italiaanse kruiden, kaasstrikken, parmezaanse kaas, zoutjes

Previous Post: « Gua Bao met Thaise Garnalen
Next Post: Sambal Goreng Kentang Kering »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Italiaanse Knoflookbroodjes

Italiaanse Knoflookbroodjes

Witte Chocoladetruffels met…venkel!

Witte Chocoladetruffels met…venkel!

Thaise Biefstuksalade

Thaise Biefstuksalade met vlees van Koop een Koe

fonQ blogevent

fonQ blogevent

Caesar Dressing Zelf Maken

Caesar Dressing Zelf Maken

Instagram

Tessa

Mosterdsoep met spekjes à la Els

Mosterdsoep met Spekjes à la Els

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025