• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Ontbijt / Bacon Jalapeño Scrambled Eggs with Cheese

Bacon Jalapeño Scrambled Eggs with Cheese

19 juni 2013 by I am Cooking with Love

Bacon Jalapeño Scrambled Eggs with Cheese

Bacon Jalapeño Scrambled Eggs with Cheese

Van de week had ik trek in scrambled eggs. Dus geen gekookte of gebakken maar geroerd. En deze keer met lekkere dingen erin. Een beetje van dit een een beetje van dat maakte een erg lekker ontbijtje. 
 
Ik at dit gewoon zo, uit een kommetje. Had geen zin in brood. Maar serveer het gerust op een boterham, is ook lekker. 
 
Ik gebruikte:
  • 2 eieren
  • 3 plakjes bacon/ontbijtspek
  • scheutje slagroom of koffieroom of melk, net wat je in huis hebt
  • paar schijfjes jalapeño (uit potje te koop bij oa AH)
  • geraspte kaas
  • peterselie
  • peper
Leg 3 plakjes bacon in een klein koekenpannetje en zet het op heel laag vuur. Deze methode om bacon uit te bakken duurt wat langer maar je krijgt er heerlijke krokante plakjes van. Draai de plakjes bacon regelmatig om en als ze mooi goudbruin zijn leg je ze op keukenpapier om uit te lekken en af te koelen.
 
Klop de eitjes los in een kommetje. Verkruimel de bacon en snijd de plakjes jalapeño fijn. Roer het bij de eitjes samen met een scheutje (slag)room en peterselie. Ik had gedroogde uit een pot. Breng op smaak met peper. 
 
Zet het vuur weer aan onder het pannetje waar je de bacon in uit gebakken hebt. Giet het eimengsel in de pan en roer langzaam met een houten lepel door het ei. Zet het vuur niet te hoog, dit moet niet te snel gaan.
 
Als het eimengsel al aardig gestold is maar er nog vrij ‘nattig’ uit ziet doe je de geraspte kaas erbij. Roer alles goed door zodat de kaas wat gaat smelten. Bak het allemaal niet te lang want uitgedroogde stukjes ei is niet lekker.
 
Eet het zo of op een boterham. Een goed begin van de dag dacht ik zo.

Filed Under: Ontbijt Tagged With: bacon, eieren, jalapeno, kaas, slagroom

Previous Post: « Indiaas Gekruide Kip Broodjes
Next Post: Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas »

Reader Interactions

Comments

  1. Verona - Miss Baksel says

    29 augustus 2014 at 15:59

    Hey meid, dit receptje heb ik nu meermaals gemaakt (mede door de foodblogswap) bedankt! Het is nu te lezen op mijn blog.

  2. I am Cooking with Love says

    29 augustus 2014 at 16:00

    Oh leuk, ik gelijk bij je kijken.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Pita kip gyros met feta frietjes

Pita Kip Gyros met Feta Frietjes

Bananenbrood met Rumrozijnen

Bananenbrood met Rumrozijnen

Thaise Biefstuksalade

Thaise Biefstuksalade met vlees van Koop een Koe

Pizzaatje maken.

Pizzaatje maken.

Voor Cor...Citroensorbet met Limoncello

Voor Cor…Citroensorbet met Limoncello

Instagram

Tessa

Pizza met Bresaola

Pizza met Bresaola

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025