• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Foodblogswap – Avocado IJs met Zoet-Pittige Mangosalsa

Foodblogswap – Avocado IJs met Zoet-Pittige Mangosalsa

27 juni 2013 by I am Cooking with Love

 

Foodblogswap - Avocado IJs met Zoet-Pittige Mangosalsa

Foodblogswap – Avocado IJs met Zoet-Pittige Mangosalsa

Het was weer tijd voor een nieuwe Foodblogswap. Elke maand doen een grote groep bloggers hier aan mee. Het houdt in dat je een blog toegewezen krijgt en daar een receptje van maakt en plaatst op je eigen blog. Iemand anders maakt weer iets van jou blog. Deze keer kreeg ik het blog van Emmelien Smit toegewezen. Haar blog is: Zoet en Roze. Dewi van Dewi Kookt maakte dit recept van mijn blog. 
 
En dan ga je rondneuzen tussen de recepten. Emmelien had aardig wat lekkers staan en ik had eigenlijk vrij snel mijn keuze al gemaakt. Namelijk het avocado ijs. Sinds kort heb ik een ijsmachine en ja met zo’n recept gaf dat een goede reden om hem weer eens aan het werk te zetten. Bovendien ben ik dol op avocado en deze versie leek me heel bijzonder. Wat het ook bleek te zijn. 
 
Ik had gelukkig goede avocado’s te pakken, dat wil nog wel eens teleurstellend zijn dus dat was erg fijn. Het ijsmengsel was zo gemaakt maar toen de mangosalsa. Daar had ik dus geen goede te pakken. Hij bleek, nadat ik ‘m doormidden had gesneden, aan de randjes aardig bruin te zijn. Nee, die ging het niet worden. Een nieuwe mango gekocht en het recept verder afgemaakt.
 
Proeven: echt een bijzonder ijsje. Heerlijk romig, niet te zoet en die mangosalsa met die rode peper erin geeft soms net een klein beetje pit. Heerlijk.
 
Hoe maak je nou een bak van dit heerlijke ijs:
 
  • 200 gram suiker
  • rasp en sap van 2 limoenen
  • 2 vanillepeulen, doormidden gesneden, zaadjes eruit geschraapt
  • 4 rijpe avocado’s, geschild en ontpit
  • 500 ml volle melk
Doe de suiker, de rasp en het sap van de limoenen en de vanillezaadjes en –stokjes in een steelpan. Breng aan de kook en laat koken totdat alle suiker is opgelost. Haal van het vuur, doe het mengsel in een kom en laat volledig afkoelen.
 
Haal de vanillestokjes uit het afgekoelde mengsel. Pureer met een staafmixer de avocado’s samen met het suikermengsel en de melk tot een glad, romig geheel – zoals een smoothie.
 
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai het tot een smeuïg ijs. Geen ijsmachine in huis? Doe het ijsmengsel dan in een ondiepe, brede schaal en zet het in de vriezer. Roer het ijs ieder half uur los met een vork om de ijskristallen te breken. Herhaal het roeren, totdat het stevig genoeg is om er bolletjes van te scheppen.
 
Foodblogswap - Avocado IJs met Zoet-Pittige Mangosalsa
 
Voor de mangosalsa heb je nodig:
 
  • 50 gram water
  • 50 gram suiker
  • 1 vanillepeul, de zaadjes eruit geschraapt
  • 1/2 theelepel limoensap
  • 500 gram mango, in kleine blokjes gesneden
  • 1 chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
Doe het water, de suiker en de vanillezaadjes in een steelpan. Breng aan de kook en laat koken totdat alle suiker is opgelost. Voeg het limoensap toe en haal het suikerwater dan gelijk van het vuur. Doe het in een kom en laat afkoelen. Meng de mangoblokjes en het fijngehakte chilipepertje door het afgekoelde suikerwater en laat ongeveer een kwartier marineren. Serveer de mangosalsa over een (paar) bolletje(s) avocado-ijs.

Filed Under: Nagerecht, Zoet Tagged With: avocado, chilipeper, limoen, mango, vanille

Previous Post: « Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas
Next Post: Madeleines »

Reader Interactions

Comments

  1. Martine says

    27 juni 2013 at 17:55

    Dit lijkt me echt heerlijk! Ga het ook eens maken binnenkort.

  2. I am Cooking with Love says

    27 juni 2013 at 17:56

    Het is misschien geen voor de hand liggend ingredient om ijs mee te maken maar het werkt prima! Heerlijk is het.

  3. Caroline Brouwer says

    27 juni 2013 at 20:39

    Lijkt mij ook erg lekker. Ik heb eens een zoete avocado mousse gemaakt en dat was ook zo lekker. By the way écht een foto voor FG! Heb je hem al ingestuurd?

  4. I am Cooking with Love says

    27 juni 2013 at 20:45

    Nee, nog niet gedaan!! Maar ik heb de foto gewoon gemaakt zonder rekening te houden met de ‘eisen’. Dus ik ga kijken of ik er iets vierkants van kan maken enzo. Maareh dank je wel!! 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Dineren in de Trein.

Dineren in de Trein

Pita kip gyros met feta frietjes

Pita Kip Gyros met Feta Frietjes

Mini Cinnamon Rolls

Instagram

Tessa

Gegrilde Avocado met Gesmolten Parmezaanse Kaas

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025