Pittige Gevulde Eieren voor Pasen
Eindelijk kon ik deze leuke eierschaal gebruiken die ik van mijn moeder had gekregen. Hij lag al een tijdje in een la en met Pasen steeds dichterbij komend moest ik er natuurlijk wat mee doen.
Deze eitjes zijn een klein beetje zoetig en hebben een licht pittige nasmaak. Ik vind dat lekker maar als je bang bent dat het een beetje ’te’ is dan halveer je de Tabasco gewoon. Dat zal wel schelen.
Ingrediënten:
- 6 hard gekookte eieren
- 40 gram Boursin
- 6 Peppadew pepertjes (mild)
- 2 eetlepels mayonaise
- 1/2 theelepel Tabasco
- Peper en zout
Zo maak je het:
- Pel en halveer de eieren. Schep de eidooiers eruit en doe ze in de kom van je keukenmachine. Bewaar de helften eiwit in een bakje afgedekt in de koelkast tot verder gebruik.
- Mix in de keukenmachine de eidooiers, Boursin, Peppadew pepertjtes, mayonaise en Tabasco.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep het eimengsel over in een spuitzak met een kartelmondje. Heb je geen spuitzak dan kan je een plastic (boterham)zakje gebruiken en een puntje afknippen. Of vul de eieren met een lepel.