• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Lunch / Mosterdsoep met Spekjes à la Els

Mosterdsoep met Spekjes à la Els

24 mei 2013 by I am Cooking with Love

Mosterdsoep met Spekjes à la Els

mosterdsoep met spekjes à la els

Soms heb je gewoon zin in een lekkere mosterdsoep…mèt spekjes natuurlijk. En niet te dik gebonden. Wel een beetje, maar niet te. Zo heb ik ‘m graag.

Nu bleek Els van Eetlust! een lekkere variant op haar blog te hebben staan. Niet te veel bloem erin want ‘het is geen snert’, aldus Els. 🙂

Het soepje is zo gemaakt want de meeste ingrediënten zal je vast wel standaard in huis hebben. Hij is lekker als lunchgerecht met een broodje erbij of als voorgerecht. Wat je wilt.

Wat heb je nodig:

  • 1 kleine ui 
  • 2 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde
  • 1 liter kippenbouillon
  • 125 ml room
  • 1 glas droge witte wijn
  • 4 eetlepels pittige mosterd (of zoals ik deed, 2 lepels gladde mosterd bijv Kuhne en 2 eetlepels grove mosterd zoals Pommery, zie foto)
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 gram spekblokjes
Snipper de ui en fruit het ongeveer 5 minuten in de boter samen met de tijmblaadjes.
Voeg de bloem toe en bak het zo’n 2 minuten zodat de bloem kan garen. 
Roer de mosterd erdoor en blus af met de witte wijn.
Roer, eventueel met een garde, goed door tot je een gladde soep hebt. 
 
Schenk nu al roerend, beetje bij beetje de bouillon erbij.
Breng zachtjes aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. Af en toe wel even roeren.
Roer de room door de soep en zet het vuur heel laag zodat het niet meer kookt. Het moet wel warm blijven dus zet er eventueel een plaatje onder.
Bak de spekblokjes knapperig.
 
Verdeel de soep over borden en strooi er wat spekblokjes over. 
 
Genieten!

Filed Under: Lunch, Soep, Voorgerecht Tagged With: mosterd, room, spekjes

Previous Post: « Zintuigensafari op de Oostersemarkt
Next Post: Broodje Warme Beenham met Honing-Mosterdsaus »

Reader Interactions

Comments

  1. Nell Nijssen says

    25 mei 2013 at 21:28

    Jaaah, lekker, mosterdsoep!! Vooral niet te dik, niet te zwaar, maar luchtig en licht zurig.

  2. I am Cooking with Love says

    29 mei 2013 at 15:32

    Precies!

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Crêpes met Citroensiroop

Crêpes met Citroensiroop

Zintuigensafari op de Oostersemarkt

Zintuigensafari op de Oostersemarkt

Tuna Melt Zelf Maken

Ranch Dressing - Droge Mix

Ranch Dressing – Droge Mix

Tia Maria zelf maken.

Tia Maria zelf maken.

Instagram

Tessa

Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing

Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025