• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Kipgerecht / Kip-Kerrie Salade Zelf Maken

Kip-Kerrie Salade Zelf Maken

10 juli 2017 by I am Cooking with Love

Kip-Kerrie Salade Zelf Maken

Kip-Kerrie Salade Zelf Maken

Kip-kerrie salade zelf maken is super makkelijk maar eerlijk gezegd koop ik ook wel eens een bakje in de supermarkt hoor. Zo ook met tonijnsalade. Maar in zo’n bakje zit meestal in de verste verte niet wat er in zou moeten zitten. Paar flintertjes kip of tonijn, als het al tonijn is, en het is een kip-kerrie of tonijnsalade. Maak je het nu zelf, dan gooi je er in dit geval zo veel kip in als je zelf wilt. Eventueel met net wat meer of misschien wat minder mayonaise. Ligt er maar aan hoe smeuïg je het hebben wilt.

Zie mijn receptje hieronder dan ook al een richtlijn en pas het zelf naar smaak aan. Voor het zelfde geld doe je er stukjes ananas door of wat taugé om het nog wat exotischer te maken. Of strooi er gebakken uitjes over voor een crunch. Fijngesneden lente-uitjes zou je er ook over kunnen strooien. Kijk maar wat je doet.

Eet het op een boterham of een cracker of serveer het op een toastje bij de borrel.

Ingrediënten:

  • 120 gram kip, in bouillon gegaard
  • 80 gram mayonaise
  • 30 gram crème fraîche
  • 1 theelepel Surinaamse kerriepoeder (mijn favoriet is deze)
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel witte peper
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 eetlepel citroensap

Zo maak je het:

  1. Pluis de kip en doe in een schaal.
  2. Meng in een schaaltje de mayonaise, crème fraîche, kerriepoeder, kurkuma, witte peper, knoflookpoeder, zout, gembersiroop en citroensap door elkaar.
  3. Schenk het sausje bij de kip en roer goed door elkaar.
  4. Proef of het nog wat meer zout, peper, citroensap of kerriepoeder nodig heeft.

Filed Under: Kipgerecht, Lunch, Salade Tagged With: broodbeleg, kerriepoeder, kip, kip-kerrie, salade

Previous Post: « Mini Knoflookbroodjes met Prosciutto
Next Post: Recensie Grip op Koolhydraten – Vissalade met Sperzieboontjes »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Garnalen in Pittige Saus

Garnalen in Pittige Saus

Smoked Tuna Dip

Foodblogswap - Chimichurri Zelf Maken

Foodblogswap – Argentijnse Chimichurri Saus Zelf Maken

Foodblogswap - Roedjak Fruitsalade

Foodblogswap – Roedjak Fruitsalade

Instagram

Tessa

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025