Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes
Dit vonden we verrassend lekker. En ziet er ook nog leuk uit vind ik zelf. Ik denk daarom dat kinderen dit ook lekker zullen vinden. Bovendien zit de groenten er al in verwerkt. Wat betreft die groenten. Nu heb ik broccoli en paprika gebruikt maar je kan daar natuurlijk mee variëren. Kijk wat je nog hebt liggen in de koelkast of neem die groenten die favoriet zijn thuis.
Het kost wel even tijd om de aardappelen te maken. Die moet je namelijk eerst zo’n 1 1/2 uur in de oven poffen. Dus begin bijtijds. Maar je zou het ook eerder op de dag kunnen maken. Maak de vulling en vul de aardappelen. Afdekken en in de koelkast bewaren tot je gaat eten.
Ik had 4 aardappelen tegelijk gemaakt maar we aten maar de helft. De andere helft dekte ik af met folie en plaatste in de koelkast. De volgende dag ongeveer 20 minuten de oven en het kwam er perfect uit.
Ingrediënten:
- 4 pofaardappelen
- 1 stronk broccoli
- ± 75 gram spekreepjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt of uit de pers
- 1 rode puntpaprika, in blokjes
- geraspte kaas
- olie, peper en zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prik met een vork rondom in de aardappelen. Vet ze in met een beetje olie en bestrooi met zout.
- Leg de aardappelen op een bakplaat en zet ze voor 1 1/2 uur in de oven of totdat ze gaar zijn. Als met een mesje makkelijk in de aardappel kan prikken zijn ze gaar.
- Snij ondertussen de broccoliroosjes los en kook ze in gezouten water voor ongeveer 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen. Zet apart.
- Bak in de koekenpan de spekjes. Wanneer ze knapperig beginnen te worden voeg je de ui en knoflook en paprika toe. Bak dit op een rustig vuurtje al roerend voor 10 minuten. Zet het vuur uit.
- Wanneer de aardappelen gaar zijn en een beetje beet te pakken snijdt je ze in de lengte door midden. Schep met een lepel de inhoudt eruit maar probeer de schil heel te laten.
- Stamp de aardappelvulling grof en meng het broccolimengsel er door. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de aardappelschillen en leg op een bakplaat. Bestrooi met geraspte kaas en zet de bakplaat voor 15 – 20 minuten terug in de oven of tot de kaas gesmolten is.
Bron: Great British Chefs