Bamisoep was ook een van de gerechten die Es’ Factory maakte en over schreef. Nu kreeg ik trek. Ik zag het helemaal voor me: lekkere warme, pittige soep met van die dikke zachte bami noodles erin. Slurpen. Daar had ik wel zin in.
Esmee was zo lief om het recept op haar blog te zetten en gisteren heb ik ‘m gemaakt.
In plaats van kipkarbonades gebruikte ik drumsticks. Verder deed ik er sambal manis in. Dat gaf een licht pitje. Ik moest tenslotte aan de bonuszoon denken en kon er niet gelijk al te hete sambal in doen. Niet dat ik daar zo’n held in ben hoor. Ben ook nog een beginner in (pittige) sambal eten.
Maar goed, de mannen kwamen thuis na een dagje klussen, verhuizen en sjouwen dus hadden wel trek in een kommetje bamisoep. Ik maakte daarbij een paar wraptosti’s zoals wij dat noemen. Nu weet ik wel dat dat eigenlijk quesadillas zijn maar zo noemen wij ze nou eenmaal. Het is tenslotte een tosti gemaakt van wraps! 🙂
Buikjes waren vol. Bakje rabarberijs toe…tevreden.
Ter aanvulling zet ik het recept hier toch nog maar uitgeschreven neer. Ik ben zo vrij geweest om Es’s recept helemaal over te nemen.
Bamisoep, recept
Dit heb ik gebruikt:
- 3 kipkarbonades
- 2 liter water
- 4 bouillonblokje (kip)
- 1 theelepel koenjit
- 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
- 3 wortels (middelgroot), geschrapt en in stukjes gesneden
- 2 theelepels (of meer, naar smaak) sambal
- 180 gram bami (lange)
Zo maakte ik het:
Breng het water met de kipkarbonades en de koenjit aan de kook en kook de kip gaar in ongeveer 30 minuten.
Maak ondertussen de prei en wortelen schoon en snijdt ze fijn.
Haal de kip uit het water en laat de kip afkoelen.
Voeg de wortelen en de bouillonblokjes toe aan het water en zet het vuur laag.
Verwijder de botjes uit de kip en maak met je handen het vlees iets fijner. Door dit met je handen te doen is de kans een stuk kleiner dat je een botje mist. Botjes in de soep zijn vies.
Doe de kip met de prei, bami en sambal in de bouillon en laat alles door en door warm worden.
Hou de soep 10 minuten tegen de kook aan, niet meer echt koken tenzij je je bami onherkenbaar wilt laten worden.
Proef even en breng het op smaak met zout en extra sambal indien nodig.
Serveer, eventueel, met gekookte rijst.
'Es' (@EsFactory) says
Leuk om te horen dat het een geslaagd recept is! Ik vind je lay out van je blog mooi!
I am Cooking with Love says
Dank je!! Leuk om te horen. Fijn dat je nu kan reageren. Misschien idd een telefoon-glitch.