• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Groenten / Kippenbouillon uit de Slowcooker

Kippenbouillon uit de Slowcooker

30 oktober 2012 by I am Cooking with Love

Kippenbouillon uit de SlowcookerEn als je dan die heerlijke kip gegeten hebt. Bewaar je het karkas en de botjes en maak je er, gedurende de nacht bijvoorbeeld, een heerlijke kippenbouillon van.

Hoe doe je dat?

Heel simpel. Je wacht toch de kip afgekoeld en met je handen handelbaar is en haalt al het vlees van de kip af.

In de pot zit nog wat  heerlijk gekruid vocht en de uien waar je de kip op hebt gelegd. De botjes/karkas leg je erbij. Dan duik je je koelkast in op zoek naar bijv.:

  • paar worteltjes in stukken
  • 2 stengels bleekselderij in stukken
  • peterselie paar takjes
  • tijm paar takjes
  • 1 ui in stukken
  • blaadje laurier
  • evt paar teentjes knoflook platgeslagen
  • zout naar smaak

Doe alle ingrediënten in de pan en vul aan met water. Ik kon zo’n 1 1/2 liter toevoegen. Doe de deksel erop en zet de pan op Low/Laag en laat het de hele nacht koken. Of zet ‘m de volgende ochtend aan en laat de bouillon zo’n uurtje of 8 – 10 gedurende de dag koken.

Als de bouillon klaar is schep je alle botjes en kruiden uit de pan in een zeef die je boven een grote kom of pan hebt hangen. De botjes, kruiden gooi je weg en de bouillon kan je nu in delen invriezen of bewaren in de koelkast.

Ik schenk de bouillon meestal, afgemeten, in zo’n diepvries druk en sluit zakje en laat het in een vierkant bakje invriezen. Vervolgens haal ik het zakje uit het bakje en zo heb je een redelijk vierkant zakje bouillon. Is makkelijk om te stapelen in je vriezer. Natuurlijk kan je de zakjes ook plat invriezen. Zo’n vriezer raakt al zo snel vol dus wat handige opslag tips kan geen kwaad!

Mocht je nou bijvoorbeeld geen laurier of bleekselderij in huis hebben, gewoon doorgaan. Smaakt hoe dan ook lekker.

Filed Under: Groenten, Soep Tagged With: bouillon, crockpot, groenten, karkas, kip, slowcooker

Previous Post: « Hele kip uit de Slowcooker
Next Post: Geef je op: Foodbloggersweekend in Mei 2013 »

Reader Interactions

Comments

  1. 'Es' (@EsFactory) says

    1 november 2012 at 10:33

    Handig! Dat ga ik ook een keer doen. Wanneer ik geen stelende dieren meer heb, bedenk ik me nu… hahahhaa

  2. I am Cooking with Love says

    1 november 2012 at 13:24

    Nou knappe hond of kat die de deksel van de slowcooker omhoog kan wippen!! Maar ja, je hebt natuurlijk uitzonderingen!! haha.

    Wat ik wel elke keer vergat te doen is de bouillon eerst in de koelkast af te laten koelen en het gestolde vet eraf te scheppen alvorens het in te vriezen. Want er komt behoorlijk wat vet van zo’n beestje af.

  3. 'Es' (@EsFactory) says

    2 november 2012 at 11:01

    Dat vet afscheppen vergeet ik ook vaak. Ben dan al zolang bezig geweest… En hier krijgen ze echt het deksel van de pan. Lag laatst midden in de woonkamer. Gelukkig nog heel!

  4. I am Cooking with Love says

    2 november 2012 at 13:15

    Ohhh de boefjes!! 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gevulde Portobello’s met Zwarte Knoflook

Gevulde Portobello’s met Zwarte Knoflook

Honing-Madeleines

Honing-Madeleines

Recept voor frisse Citroenkoekjes

Focaccia met Tomaatjes

Focaccia met Tomaatjes

Recensie: Het spirelli kookboek

Recensie: Het spirelli kookboek

Instagram

Tessa

Warme Coco Chocolademelk - 1

Warme Coco Chocolademelk

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025