• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2013 / Courgette Chips

Courgette Chips

9 september 2013 by I am Cooking with Love

Courgette / Zucchini Chips #snack

courgette chips

Ok, even een waarschuwing vooraf, dit recept van courgette chips is gevaarlijk. Althans het kan gevaarlijk zijn als je het op mijn manier doet! Straks bewijs met foto!
 
Chips, het is al jaren mijn zwakke plek. Als kind at ik op zaterdagavond tijdens het kijken naar de Showbizzquiz 1 schaaltje chips met een glaasje aanmaak limonade. Heel bescheiden. Toen ging ik zoveel jaren later op kamers en at ik praktisch elke dag!! een zak Chipitos leeg. En ja, ik kon het hebben want ik bleef wonderbaarlijk genoeg best slank. Ook al zag ik dat toen natuurlijk niet zo, immer kritisch! Achteraf gezien was het niet zo gek dat ik zo slank bleef want dit alles was voor m’n transplantatie en m’n hart maakte toen al overuren dus ja, ik verbrandde het vrij vlot. En dat zonder te sporten want dat ging al helemaal niet.
 
Nu, een transplantatie en een berg prednison later, gaat dat niet meer. Maar m’n lekkere trek naar chips is wel gebleven. Dus wat doen we nou? Onder het mom van “die zijn voor Bonuszoon als hij hier is” koop ik van die uitdeelzakken met kleine zakjes chips erin. Is echt een stuk veiliger en werkt voor mij.
 
En toen kwam ik deze variant tegen. Het is natuurlijk geen echte chips maar het lijkt er wel aardig op en ze smaken heerlijk. Bovendien nog redelijk gezond ook. 
 
Om van die mooie schijfjes courgette te krijgen pakte ik mijn super goedkope, maar blijkbaar toch best scherpe, mandoline erbij. Want ja je wilt toch gelijkmatige schijfjes en zo constant ben ik niet m’n mes. Schaven, schaven, schaven, oeps! 
 
Courgette Chips

Wat provisorisch een gaasje er omheen weten te plakken. Het bloedde flink.

 
Het mesje was scherper dan ik dacht maar ook weer niet. Soms moest ik flink duwen met die courgette en ja dan gaat het mis. Het deed echt geen zeer, dat is dan weer een voordeel maar wel super onhandig nu. Hier heb ik jullie in het begin van dit stuk dus voor gewaarschuwd! 
 
Nou, dan heb je een paar mooie schijfjes die je op je bakplaat legt en de oven in gaan. Halverwege moet je ze even keren en, weer een waarschuwing, blijf er dan even bij want voor je het weet zijn ze zwart! Kijk maar.
 
Courgette Chips

Ze gingen iets te hard in de 2e helft.

Goed, nieuwe ronde nieuwe kansen en ditmaal waren ze perfect. En ze smaakte verrassend lekker. Ik had aardig wat peper door het paneermengsel gedaan en dat proefde ik goed. Gaf een lekkere kick. 
 

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 2 eiwitten
  • Panko ( te koop bij de Toko en div. supermarkten)
  • Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • Zo maakte ik het:
    • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet in met een beetje olijfolie.
    • Schaaf of snij de courgette in gelijkmatige dunne plakjes. Niet flinterdun dat je er bijna doorheen kan kijken maar ook geen cm’s dik. Een halve cm dik ongeveer.
    • Klop in een kommetje de eiwitten met een heel klein scheutje water los dit om draden te voorkomen.
    • In een ander kommetje doe je half om half de panko en de geraspte kaas samen met het zout en peper. Niet te veel zout want de kaas is al vrij zout van zichzelf.
    • Doop een schijfje courgette in het eiwit, laat uitlekken en leg het in het panko-kaas mengsel. Druk een beetje aan aan beide kanten en leg op de bakplaat. Herhaal tot de bakplaat vol is. Heb je nou 2 bakplaten, vul dan gelijk de 2e ook. Kan je in 1 keer door.
  • Bak de courgette chips een kwartier tot ze mooi bruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant ongeveer 10 minuten. Je moet er echt even bij blijven want het kan hard gaan.
  • Laat ze afkoelen op de bakplaat of op een bord.
  • Mocht je eiwit en/of panko-kaas mengsel bijna op zijn vul het dan gewoon aan in dezelfde verhoudingen.
 

Filed Under: 2013, Groenten, Snack Tagged With: chips, courgette, Groente Chips, groenten, oven, panko, parmezaanse kaas, snack, zucchini

Previous Post: « Opal Pruimentaart
Next Post: Review: BK Bakplaat Easy Basic »

Reader Interactions

Comments

  1. Christel says

    9 september 2013 at 09:50

    Ziet er lekker uit! Dat ga ik ook proberen!! En aaaauw, je vinger. Bedankt voor de waarschuwing, ben blij dat je dat voor ons uitprobeerde, haha! X christel

  2. I am Cooking with Love says

    9 september 2013 at 10:25

    Haha, heel graag gedaan!

  3. Simone says

    14 september 2013 at 10:42

    Oei ja die rot mandolines! Maarre… er zit toch zo’n beschermding op (die heel onhandig zijn, ik weet het, ik weet het…) Zien er erg lekker uit die courgette chips! Ga het een keer proberen!

  4. I am Cooking with Love says

    14 september 2013 at 10:49

    Ja die zat erbij maar dit gebeurde toen de courgette nog redelijk groot was maar ik ‘m te laag vast hield. En soms moest ik wat kracht zetten om een mooi schijfje te krijgen. Dus glijdt je hand langzaam steeds naar beneden….richting mesje! En toen was het gebeurd. 🙁

  5. marleen | etenuitdevolkstuin says

    20 september 2013 at 16:55

    Oh wat erg! Hoe is het nu met de vinger? Ik heb net een nieuwe mandoline 😉 Helemaal happy mee. En maar goed dat ik dit vooraf niet wist… griezelig. Lekker recept en gezond trouwens!

  6. I am Cooking with Love says

    20 september 2013 at 16:59

    Nou m’n vinger is weer zo goed als nieuw. Met dank aan de goede verband-technieken van de Man! haha. Ik heb een heel goedkoop ding van de Blokker. Nog geen 10 euro maar blijkbaar scherp genoeg om m’n velletje pijnloos eraf te snijden. Ik merkte dat ik soms toch aardig wat kracht moest zetten en daardoor gleed m’n hand steeds lager. De courgette was nog te groot om ‘m onder die beschermhouder vast te zetten.

    Maar de chipjes waren heerlijk. Dus dat maakte het een beetje goed! 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Mini Spinazie Feta Flapjes

Mini Spinazie Feta Flapjes

Daging Smoor uit de Snelkookpan

Daging Smoor uit de Snelkookpan

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Kaas Wontons met Honing-Mosterdsaus

Kaas Wontons met Honing-Mosterdsaus

Tony's Chocolonely Limited Edition

Tony’s Chocolonely Limited Edition

Instagram

Tessa

Magdalenas con chorizo y romero (magdalenas met chorizo en rozemarijn)

Magdalenas con chorizo y romero (magdalenas met chorizo en rozemarijn)

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025