• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Erbij / Paksoi en Champignons met Brie Gegratineerd

Paksoi en Champignons met Brie Gegratineerd

23 januari 2013 by I am Cooking with Love

Paksoi en Champignons met Brie Gegratineerd

paksoi en champignons met brie gegratineerd

Paksoi vind ik heerlijk. Het knapperige witte gedeelte het meest. Lekker fris en het heeft een heerlijk ‘mondgevoel’.  🙂

Ik gebruik het ook voor in de Pindasoep. Maar verder roerbak ik het en maak ik het af met ketjap manis of sojasaus, of oestersaus. Allemaal lekker.

Deze keer heb ik er een klein bijgerechtje mee gemaakt met wat ingrediënten die nog in mijn koelkast lagen. Die ‘spontane’ creaties zijn vaak het lekkerst. Dit is genoeg voor 2 personen.

Wat gebruikte ik:

  • 1 struik paksoi
  • stuk of 10 champignons in vieren gesneden
  • teentje knoflook fijngehakt
  • stuk brie
  • handje walnoten grofgehakt
  • balsamico
  • boter
  • peper / zout

Smelt wat boter in een pan en bak de champignons lekker bruin. Probeer de pan niet te vol te leggen en laat ze even met rust. Niet gelijk als een dolle roeren of met de pan schudden. Zo krijgen ze een mooi gekarameliseerd randje. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper.

Vet een klein ovenschaaltje in met wat olie en doe de gare champignons erin. Doe weer een klein klontje boter of olijfolie in dezelfde pan en roerbak de paksoi die je ook met wat peper en zout op smaak brengt. Niet te lang want de paksoi moet nog wel knapperig blijven.

Schenk een scheutje balsamico erbij en voeg de paksoi bij de champignons in het ovenschaaltje. Meng het een beetje.

Snij de brie in plakken en leg ze op de groenten.

Gratineer in de  oven /  grill en bestrooi vlak voor opdienen met de walnoten.

Paksoi en Champignons met Brie Gegratineerd

Naar een recept van: Gezond Leven van Jacoline

Filed Under: Erbij, Groenten, Vegetarisch Tagged With: balsamico, brie, knoflook, paksoi, walnoten

Previous Post: « Wortelpeterselie – Wortelsoep met Uitgebakken Spekjes
Next Post: Gegrilde Avocado met Gesmolten Parmezaanse Kaas »

Reader Interactions

Comments

  1. Es' Factory says

    23 januari 2013 at 12:00

    Ziet er echt lekker uit Tessa! Ik hou wel van geitenkaas en walnoten. Die groenten… Mwah! hahahhahaa

  2. I am Cooking with Love says

    23 januari 2013 at 12:32

    Ja bah al die groenten steeds!! 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Win Actie: 4 Grote Verwenboxen

Win Actie: 4 Grote Verwenboxen

Appel Caramel Smoothie en Sinaasappel Wortel Smoothie + Winactie met Sapp

De winnaars van het Sapp pakket zijn…

Pindasoep

Heerlijke Pindasoep

Win een Zoku Slush Shake Maker!

En de winnaar van de Zoku Slush en Shake Maker is…

Mini Bananen Chocolate Chip Muffins

Mini Bananen Chocolate Chip Muffins

Instagram

Tessa

Oreo M&M's Koeken

Oreo M&M’s Koeken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025