• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Erbij / Foodblogswap – Gegrilde en Gemarineerde Paprika’s

Foodblogswap – Gegrilde en Gemarineerde Paprika’s

20 mei 2013 by I am Cooking with Love

Foodblogswap - Geroosterde en Gemarineerde Paprika's

Foodblogswap – Gegrilde en gemarineerde paprika’s

De lente laat lang op zich wachten en met dit receptje van gegrilde en gemarineerde paprika’s probeer ik dat een beetje af te dwingen. Dit is namelijk zo lekker bij een stukje vlees wat je net van de BBQ hebt gehaald.

Dit is de 2e keer dat ik meedoe met de Foodblogswap en deze keer mocht ik iets maken van het blog van Miss Foodie’s Moods. Wederom was het erg moeilijk om een keuze te maken dus heb ik weer 2 gerechten gekozen. Morgen komt de ander online.

Ianna van Beginspiration mag deze keer iets van mijn blog maken. Ben weer erg benieuwd wat ze gekozen heeft!

Je hebt niet zo heel veel ingrediënten nodig om dit zeer smakelijke bijgerecht te maken.

Namelijk:

  • 3 rode paprika’s
  • 4 eetlepels goede extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel azijn ( rode wijnazijn of balsamico )
  • 1 theelepel suiker
  • 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 1 theelepel zout
  • vers gemalen peper
  • 2 takjes rozemarijn

Grill de paprika’s tot het vel aan alle kanten zwart kleurt. Dit kan je op meerdere manieren doen. Of op de BBQ, mocht het toch ineens BBQ-weer zijn. Op het gasfornuis boven een vlam. Prik dan, in het groene gedeelte, met een vork of fonduevork en draai regelmatig rond. Of, zoals ik het deed, in de oven. Ze de oven op de grill stand of op 220 graden. Verdeel de gehalveerde paprika’s op een met aluminiumfolie bekleedde bakplaat en laat goed zwart worden.

Als ze goed zwart zijn haal je de paprika’s uit de oven. Je vouwt de aluminiumfolie  goed dicht of je doet ze in een plastic zakje wat je goed af kan sluiten. Daarin laat je ze afkoelen.

Eenmaal afgekoeld haal je de velletjes eraf, verwijder je de pitjes en scheur je ze in repen. Er komt veel vocht vrij wat je zeker niet weg moet gooien. Zeef het en schenk het over de paprika’s. In een kommetje klop je de azijn, suiker, zout en peper goed door elkaar en schenk in een dun straaltje de olijfolie erbij. Ik had balsamico azijn gebruikt die van zichzelf vrij zoet en stroperig was. Achteraf had ik de suiker weg kunnen laten. Maar als ik een volgende keer bijvoorbeeld rode wijnazijn gebruik dan zal ik zeker de suiker weer toevoegen.

Die balsamico azijn die ik gebruikte maakte de dressing in eerste instantie erg dik en stroperig maar eenmaal gemengd met de paprika’s en het beetje vocht wat erbij zat werd het vloeibaarder.

Giet de dressing over de paprika’s. Stop de plakjes knoflook en takjes rozemarijn ertussen. Dek de boel af en laat een tijdje rusten. Eet je het niet direct, doe ze dan in de koelkast. Haal ze ruim van te voren uit de koelkast als je wilt eten want op kamertemperatuur smaakt het het lekkerst!

Filed Under: Erbij, Foodblogswap, Vegetarisch Tagged With: balsamico, knoflook, marineren, olijfolie, paprika, roosteren, rozemarijn

Previous Post: « Kip Kerrie Bapao
Next Post: Foodblogswap Noord-Afrikaanse Pastasalade »

Reader Interactions

Comments

  1. julie says

    21 mei 2013 at 08:38

    Ziet er lekker uit! Die foodblogswap lijkt me leuk! Kan iedereen daaraan meedoen?
    Gr. Julie

  2. I am Cooking with Love says

    21 mei 2013 at 09:01

    Dank je Julie. Jij hebt anders ook een boel lekkers op je blog staan. Ja als je een foodblog hebt, en dat heb je, dan kan je je aanmelden bij de ‘Foodbloggers’ Facebook groep. Je moet wel eerst door de beheerder van de groep geaccepteerd worden. En daar wordt oa de foodblogswap georganiseerd. En je kan er veel lezen over andere bloggers.

    Groetjes, Tessa

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Kip Kerrie Bapao

Kip Kerrie Bapao

Rocky Road

Rocky Road

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Gehakt-Tosti

Gehakt-Tosti

Mijn ongebruikte marmeren vijzel

Instagram

Tessa

Pittige Gevulde Eieren voor Pasen

Pittige Gevulde Eieren voor Pasen

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025