Foodblogswap – Gegrilde en gemarineerde paprika’s
De lente laat lang op zich wachten en met dit receptje van gegrilde en gemarineerde paprika’s probeer ik dat een beetje af te dwingen. Dit is namelijk zo lekker bij een stukje vlees wat je net van de BBQ hebt gehaald.
Dit is de 2e keer dat ik meedoe met de Foodblogswap en deze keer mocht ik iets maken van het blog van Miss Foodie’s Moods. Wederom was het erg moeilijk om een keuze te maken dus heb ik weer 2 gerechten gekozen. Morgen komt de ander online.
Ianna van Beginspiration mag deze keer iets van mijn blog maken. Ben weer erg benieuwd wat ze gekozen heeft!
Je hebt niet zo heel veel ingrediënten nodig om dit zeer smakelijke bijgerecht te maken.
Namelijk:
- 3 rode paprika’s
- 4 eetlepels goede extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel azijn ( rode wijnazijn of balsamico )
- 1 theelepel suiker
- 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 1 theelepel zout
- vers gemalen peper
- 2 takjes rozemarijn
Grill de paprika’s tot het vel aan alle kanten zwart kleurt. Dit kan je op meerdere manieren doen. Of op de BBQ, mocht het toch ineens BBQ-weer zijn. Op het gasfornuis boven een vlam. Prik dan, in het groene gedeelte, met een vork of fonduevork en draai regelmatig rond. Of, zoals ik het deed, in de oven. Ze de oven op de grill stand of op 220 graden. Verdeel de gehalveerde paprika’s op een met aluminiumfolie bekleedde bakplaat en laat goed zwart worden.
Als ze goed zwart zijn haal je de paprika’s uit de oven. Je vouwt de aluminiumfolie goed dicht of je doet ze in een plastic zakje wat je goed af kan sluiten. Daarin laat je ze afkoelen.
Eenmaal afgekoeld haal je de velletjes eraf, verwijder je de pitjes en scheur je ze in repen. Er komt veel vocht vrij wat je zeker niet weg moet gooien. Zeef het en schenk het over de paprika’s. In een kommetje klop je de azijn, suiker, zout en peper goed door elkaar en schenk in een dun straaltje de olijfolie erbij. Ik had balsamico azijn gebruikt die van zichzelf vrij zoet en stroperig was. Achteraf had ik de suiker weg kunnen laten. Maar als ik een volgende keer bijvoorbeeld rode wijnazijn gebruik dan zal ik zeker de suiker weer toevoegen.
Die balsamico azijn die ik gebruikte maakte de dressing in eerste instantie erg dik en stroperig maar eenmaal gemengd met de paprika’s en het beetje vocht wat erbij zat werd het vloeibaarder.
Giet de dressing over de paprika’s. Stop de plakjes knoflook en takjes rozemarijn ertussen. Dek de boel af en laat een tijdje rusten. Eet je het niet direct, doe ze dan in de koelkast. Haal ze ruim van te voren uit de koelkast als je wilt eten want op kamertemperatuur smaakt het het lekkerst!
julie says
Ziet er lekker uit! Die foodblogswap lijkt me leuk! Kan iedereen daaraan meedoen?
Gr. Julie
I am Cooking with Love says
Dank je Julie. Jij hebt anders ook een boel lekkers op je blog staan. Ja als je een foodblog hebt, en dat heb je, dan kan je je aanmelden bij de ‘Foodbloggers’ Facebook groep. Je moet wel eerst door de beheerder van de groep geaccepteerd worden. En daar wordt oa de foodblogswap georganiseerd. En je kan er veel lezen over andere bloggers.
Groetjes, Tessa