• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Erbij / Ernstig lekkere ‘Artichoke and Spinach Dip’.

Ernstig lekkere ‘Artichoke and Spinach Dip’.

22 mei 2012 by I am Cooking with Love

Ernstig lekkere 'Artichoke and Spinach Dip'.

Ernstig lekkere ‘Artichoke and Spinach Dip’.

Zo’n jaartje of 20 geleden ben ik samen met m’n moeder op vakantie geweest naar familie in Canada. Vancouver om precies te zijn. Geweldig vond ik het daar. Een ontzettend mooi land en ook heel leuk om te zien hoe de familie daar woont.

Nu was er op een gegeven moment een baby-shower van mijn nichtje. Gezellig wij erheen. En daar at ik het voor het eerst. Het heeft blijkbaar zo’n indruk op me gemaakt dat ik het nu, 20 jaar later, nog steeds onthouden heb. Maar om de een of andere reden nog nooit gemaakt. Tot afgelopen weekend. De Artichoke Spinach dip!!

Je denkt misschien bij jezelf, die combinatie van artisjokken en spinazie is het überhaupt mogelijk om daar een lekkere dip van te maken? Ja zeker, en zo krijg je ook nog wat vitaminen binnen! Daar is ook alles mee gezegd want toen ik de ingrediënten bekeek schrok ik wel een beetje. Het is super ‘fattening’ maar oh zo lekker.

Ik vond een recept bij Brown Eyed Baker. Zij had heerlijke plaatjes en ja daardoor ging ik voor de bijl.

Afgelopen weekend zou een vriendin komen eten dus een perfecte gelegenheid om dit uit te proberen. Bovendien was Bonus-zoon er ook en hij is een echte lekkerbek dus die zou het ook wel waarderen.

Dit is wat ik er van maakte na het omrekenen. Hier en daar een beetje aangepast:

  • 2 blikken artisjokken uitgelekt en fijn gehakt
  • 300 gram diepvries spinazie ontdooid en uitgelekt
  • 170 gram parmezaanse kaas geraspt mag best grof
  • 1 bolletje mozzarella
  • 100 gram roomkaas (Philadelphia naturel)
  • 150 gram sour cream
  • 75 gram mayonaise
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Paprikapoeder (optioneel)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Druk het overtollige vocht uit de spinazie.

Voeg de artisjokken, spinazie, de parmezaanse kaas, de mozzarella, de roomkaas, de sour cream, de mayonaise en de knoflook in een kom en meng goed.

Doe de massa over in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas en eventueel de paprikapoeder. Bak in de oven voor 30 minuten.

Serveer warm met bijv. kaasstengels, tortilla chips, reepjes paprika, toastjes. Wat je maar lekker vind om mee te dippen.

Achteraf las ik dat ik de geraspte kaas voor een gedeelte had moeten toevoegen en de rest bovenop voordat hij de oven in ging. Toen maar ‘gewone’ geraspte kaas gebruikt. Verder stond er Monterey Jack kaas in het recept daar voor in de plaats gebruikte ik de mozzarella.

En die mayonaise, tja wat die voor een toegevoegde waarde had? Ik weet het niet maar de volgende keer laat ik het weg. Het is al vet genoeg. Misschien is het iets typisch Amerikaans om overal mayo bij te doen…je weet het niet.

Maar het was ernstig lekker. Het bleek wel een heel grote hoeveelheid achteraf dus als je een keer een feestje hebt, of zoals de Amerikanen doen het te eten tijdens sport/football wedstrijden, is dit perfect om te maken. De ‘sport-zomer’ komt er tenslotte aan.

De foto’s zijn niet opperbest, dat komt waarschijnlijk vanwege de haast om het te gaan proeven!! 🙂

Ernstig lekkere 'Artichoke and Spinach Dip'.
Ernstig lekkere 'Artichoke and Spinach Dip'.
Ernstig lekkere 'Artichoke and Spinach Dip'.

Filed Under: Erbij, Snack Tagged With: artisjokken, dip, kaas, mozzarella, spinazie

Previous Post: « Aan het eind van mijn geld is er vaak nog zoveel maand over.
Next Post: Gemarineerde champignons in aioli »

Reader Interactions

Comments

  1. Marco says

    11 juli 2015 at 18:55

    Omg….dit had ik ltt gegeten..goddelijk…nu eens zelf maken..dank je wel voor het delen dit lijkt het meeste erop…

  2. I am Cooking with Love says

    11 juli 2015 at 22:21

    Jaaa Marco, ernstig lekker hè? Ik heb het pas als vulling op een pizza gemaakt. Heerlijk. 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Crêpes met Citroensiroop

Crêpes met Citroensiroop

Lekkere Tosti met Vurige Augurken on the side

Lekkere Tosti met Vurige Augurken on the side

Red Velvet Crinkle Koekjes

Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje

Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje

Romige Paprika-Pompoensoep

Romige Paprika-Pompoensoep

Instagram

Tessa

Dagje Maastricht met Food we Love

Dagje Maastricht met FoodWeLove

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025