Romige Paprika-Pompoensoep
Voor deze soep mag je me wakker maken. Dit is wel een van mijn favoriete soepen die ik regelmatig maak. Nou, ook niet weer niet zo regelmatig want de pompoenen moeten wel verkrijgbaar zijn. Ik neem altijd zo’n kleine biologische pompoen (zie foto hierboven). Je kan natuurlijk ook een flessenpompoen nemen maar die vind ik toch minder smaken.
Jaren geleden vond ik dit receptje bij de Albert Heijn op een van die receptenkaarten. Kaartje is al lang weg, en ondertussen maak ik ‘m ietsje anders, maar is ook niet meer nodig. Hij zit in m’n hoofd!
Wat heb je nodig:
- 1 biologische pompoen
- 1 ui
- boter en/of olie om mee te bakken
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 pot gegrilde paprika’s (320 ml)
- 1 flesje finesse voor koken of kookroom (250 ml)
- Geraspte oude kaas
- peper en zout naar smaak
Ui pellen en snipperen. Pompoen schillen en in kleine stukjes snijden. In soeppan boter en/of olie verhitten en ui en pompoen 5 min. zacht bakken. Bouillontabletten en 750 ml kokend water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 15 min. laten koken. Gegrilde paprika’s afgieten en in reepjes snijden. Finesse voor koken en de paprika toevoegen aan soep. Met staafmixer soep pureren. Soep goed verwarmen en met zout en lekker veel peper op smaak brengen. Soep met geraspte kaas garneren.
Brenda (Kookt!) says
Ik bedacht me gister dat ik deze herfst iets met pompoen wilde maken. Dit recept lijkt me een goed begin 🙂
Els says
Lekker, hou van pompoensoep! Die gegrilde paprika’s uit pot die je gebruikt, zijn die ingelegd in een soort vinaigrette of is het puur? Welk merk gebruik je? Ik rooster paprika’s meestal gewoon in de oven.
'Es' (@EsFactory) says
Jaaaa! Ze is terug! En ik kan weer reageren! Whoohoo!!!
Nu heb ik een dilemma, ik heb nog een flespompoen liggen, maar zal ik nu soep maken of pastasaus met salie?
I am Cooking with Love says
Ja dat lijkt mij ook!! Het is een beetje dikkige soep dus vult heerlijk. Succes!
I am Cooking with Love says
Nou Es, dan zou ik de pastasaus maken. Ik heb pas de soep met een flessenpompoen gemaakt en ja, ik vond ‘m toch iets minder smaken. Maar er waren toen (nog) geen ronde biologische te vinden.
I am Cooking with Love says
Hi Els ik neem wisselende potten maar die zijn altijd met een zurige vinaigrette inderdaad. Ben nog geen pot tegen gekomen met een neutrale smaak. Dus de ene keer neem ik een pot van Baktat of van Merza het maakt niet zoveel uit eigenlijk.
Els says
Aha Baktat die gebruik ik ook wel eens voor salades enzo, die zijn wel lekker. We gaan binnenkort maar eens aan de pompoensoep geloof ik 🙂
I am Cooking with Love says
Haha, lekker moet je doen! 😉
Nell Nijssen says
Yep, pompoen dient biologisch te zijn. Je proeft echt het verschil. Ik neem trouwens meestal zo’n butternut of anders een …… een….. hoe heten die dingen ook weer? Hokkaido, geloof ik, ook bijzonder smakelijk. Ik zou er zelf wel voor kiezen om de papriká’s zelf te grillen. Uit een pot vind ik er zo’n vreemdsoortige smaak aan zitten, brrr
I am Cooking with Love says
Hi Nell, net even Hokkaido opgezocht maar dat is geen pompoen…wel een Japans eiland!! haha. Dat ‘vreemde’ smaakje komt misschien door het zuurtje waar de meeste paprika’s in liggen! Ja zelf roosteren, wat ik wel eens in de oven doe, is natuurlijk heerlijk. Maar als je voor ‘liever lui dan moe’ gaat is een potje wel lekker makkelijk en snel. 😉
Paul Oosten says
Ik dacht dat de potten gegrild paprika’s die ik bij AH kocht in neutrale olie zaten …
I am Cooking with Love says
Is misschien per merk verschillend. Ik zal er eens op letten.