• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Parmezaan-Knoflookbrood

Parmezaan-Knoflookbrood

6 juli 2013 by I am Cooking with Love

PARMEZAAN-KNOFLOOKBROOD

Parmezaan-Knoflookbrood

Hier weer een receptje van Nigel Slater uit het kookboek: Real Food. Deze keer een knoflookbrood. Dat is natuurlijk zo’n bekend recept maar bij dit recept zit er ook Parmezaanse kaas door. En geeft een heerlijke smaak.

Maak ze de komende dagen voor bij de BBQ want de zon zou nu eindelijk komen zeiden ‘ze’! Eerst zien dan geloven denk ik dan, maaaaar mocht het toch zo zijn dan maken deze broodjes het zomergevoel compleet. Stukken beter dat zo’n kant en klaar brood uit de vriezer van je supermarkt.

  • 100 gram boter, zacht
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • handvol peterselie, fijngesneden
  • 50 gram grof geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 kleine stokbroodjes (bijv afbak of vers stokbrood)
Meng de zachte boter met de knoflook, peterselie en Parmezaanse kaas.
Leg de stokbroodjes ieder op een groot stuk aluminiumfolie en snij diepe inkepingen maar niet helemaal door. 
Verdeel de boter tussen de inkepingen in het brood. Ik weet het, het is veel boter voor van die kleine broodjes maar dat is zo lekker. Probeer het brood niet te breken, mocht dat toch gebeuren dan is er geen man overboord, gewoon de uiteinden tegen elkaar drukken. De boter zal als ‘lijm’ fungeren.
Pak de broden losjes in de folie en bak ze in een op 220 graden voorverwarmde oven voor 20 minuten. 
Open de folie en bak ze voor zo’n 5 minuten totdat de bovenkant lekker krokant is.

Filed Under: Brood, Erbij Tagged With: Boter, knoflook, Nigel Slater, parmezaanse kaas, peterselie

Previous Post: « Madeleines
Next Post: Tarte Tatin uit mijn Gietijzeren Pannetje »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Romige Paprika-Pompoensoep

Romige Paprika-Pompoensoep

Opal Pruimentaart

Opal Pruimentaart

Kip-Kerrie Salade Zelf Maken

Kip-Kerrie Salade Zelf Maken

Grieks kaas brood - Tiropsomo

Grieks kaas brood – Tiropsomo

Mango Yoghurt Panna Cotta

Mango Yoghurt Panna Cotta

Instagram

Tessa

Aubergines Boerenstijl

Aubergines Boerenstijl

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025