• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Lekkere Tosti met Vurige Augurken on the side

Lekkere Tosti met Vurige Augurken on the side

5 juli 2012 by I am Cooking with Love

Lekkere Tosti met Vurige Augurken on the side

Lekkere Tosti met Vurige Augurken on the side

Vanmiddag een lekkere tosti in elkaar geflanst. Het was een probeersel die prima uit pakte. Om vaker te maken dus. Een paar hete stukjes augurk erbij en je hebt een prima lunch.

 

Voor de Tosti nam ik:

  • 2 boterhammen (wit of bruin wat je lekker vindt)
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • flinke theelepel mosterd
  • 1 eetlepel crème fraiche (ik nam Blue Band Finesse voor Verrijken)
  • Tosti-ijzer of koekenpan (+ boter)

Mix de kaas met de crème fraiche en mosterd door elkaar en smeer op een boterham. Leg de ander er bovenop.

Smelt wat boter in een pan en bak de tosti rustig aan beide zijden knapperig en bruin.

On the side had ik de Vurige Augurken. Wederom een receptje van Esmée. En ja ze zijn vurig. M’n neus ging gelijk lopen maar ze waren heerlijk. Ze lieten zo’n lekkere warme gloed na in m’n mond. Lekker dus en heel makkelijk te maken.

Je koopt:

  • 1 grote pot zoet-zure augurken (±720 ml)
  • 1 flesje tabasco
  • suiker

Je laat het vocht uit de pot augurken leeg lopen en vult de pot met het flesje Tabasco. Ja het héle flesje. Vervolgens vul je de pot tot de rand met suiker.

Deksel erop en laat het een dag of 3 op je aanrecht staan. Schud elke dag even en voeg zo nodig extra suiker toe zodat alle augurken onder staan. Dit niet elke dag doen maar in het begin 1x wanneer de meeste suiker is opgelost.

Na die 3 dagen zet je de pot in de koelkast en kan je ze gaan proeven. Hot maar erg lekker!!

Met dank aan Esmée voor de augurken-foto.

Filed Under: Brood, Erbij, Groenten, Lunch, Snack Tagged With: augurk, crème fraiche, mosterd, suiker, tabasco, tosti

Previous Post: « Broccoli, ui en spek quiche met croissantdeeg à la Nombelina
Next Post: Bitterkoekjespudding voor de Man »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Zuppa di Marroni e Porcini (soep van kastanjes en eekhoorntjesbrood)

Focaccia à la Paul Hollywood

Focaccia à la Paul Hollywood

BLT met Chipotle Mayonaise

BLT met Chipotle Mayonaise

Mr. Kitchen's Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Gekarameliseerd Ananasijs

Gekarameliseerd Ananasijs

Instagram

Tessa

fonQblogevent met Weber BBQ

fonQblogevent met Weber BBQ

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025