• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Italiaanse Knoflookbroodjes

Italiaanse Knoflookbroodjes

18 april 2013 by I am Cooking with Love

Italiaanse Knoflookbroodjesitaliaanse knoflookbroodjes

Deze broodjes had ik al eens eerder gemaakt en vandaag wilde ik dat weer doen. Dus zocht ik het recept hier op mijn blog. Het stond er gewoon niet!! Tijd om het nog eens te maken en ze deze keer wèl hier te plaatsen.

Het zijn ‘geknoopte’ broodjes met knoflook en Italiaanse kruiden. Vandaar de naam! Ha. Ik heb ze deze keer iets anders gemaakt dan de eerste keer. Deze keer met Italiaanse kruiden ipv oregano. En nu ook met een uitgeperst knoflookje in het deeg. Het kan mij niet knoflookerig genoeg! 🙂

Hoe maak je ze nou:

  • 500 gram bloem
  • 15 gram suiker
  • 7 gram gist ( 1 zakje)
  • 30 ml olijfolie
  • 270 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook, geperst of geraspt

Botermengsel:

  • 3 eetlepels boter
  • 3 teentjes knofook, geperst of geraspt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Je kan het deeg met de handmixer en deeghaken maken, in je keukenmachine of met de hand. Ik begon in mijn keukenmachine en maakte het af met de hand.

Meng de bloem, suiker en gist met elkaar. Los het zout op in het lauwwarme water. Voeg het zoute water, de uitgeperste teen knoflook en de olijfolie toe aan het bloemmengsel.

Mix dit zo’n 8 minuten tot een zacht en elastisch deeg.

Vet een grote kom in met een beetje olie. Leg je bol deeg erin en rol hem even rond zodat hij helemaal bedekt is met een laagje olie.

Dek af met plasticfolie en laat het zeker een uur rijzen of totdat het deeg verdubbeld is in omvang.

Bebloem je werkplek en maak van het deeg een dikke rol. Verdeel het in 8 gelijke stukken. Rol ieder stuk tot een streng van ongeveer 30 centimeter. Pak 1 streng deeg en leg er voorzichtig een knoop in. Leg 1 uiteinde over de knoop en het andere uiteinde onder de knoop. Hier kan je op foto’s zien hoe. Kijk bij ‘Kaiserbroodje’.

Leg de geknoopte broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Dek ze af met een theedoek en laat ze 45 minuten rijzen. Leg ze niet te dicht naast elkaar want ze worden groter door het rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt in een pannetje de roomboter. Laat het niet bruin worden. Haal het van het vuur en voeg de geperste knoflook en kruiden toe. Smeer de broodjes in met het heerlijk ruikende boter/kruidenmengsel.

Bak ze ongeveer 15 – 20 minuten af tot ze mooi goudbruin zijn.

Ondertussen ruikt het goddelijk in je huis!!!

Bron: aangepast naar recept van: In my Red Kitchen

Filed Under: Brood Tagged With: Boter, broodjes, Italiaanse kruiden, knoflook

Previous Post: « Bananenbrood met Rumrozijnen
Next Post: Lemon Curd »

Reader Interactions

Comments

  1. Anke says

    19 april 2013 at 06:18

    Mmm…dat ziet er al super uit. Het probleem van het nog niet gepubliceerd recept heb ik ook. Meestal omdat ik nog geen foto had of zo.

  2. I am Cooking with Love says

    19 april 2013 at 08:14

    Ja inderdaad. Of omdat je ze maakte zonder de intentie erover te bloggen en dan blijken ze achteraf zo lekker te zijn! 🙂

  3. Stell says

    19 april 2013 at 10:09

    Ohh lijkt mij zo lekker dit, ik ben ook gek op knoflook dus ik ga ze snel eens maken!

  4. I am Cooking with Love says

    19 april 2013 at 10:11

    Ja moet je doen. Voorheen had ik alleen de knoflook op de broodjes. Maar nu dus ook in het deeg. Heerlijk hoor!!

  5. Nell Nijssen says

    21 april 2013 at 20:58

    Ow, lek-kur, Tessa, deze broodjes! Ik ga de Man aan het werk zitten in zijn Thuisbakkerij.

  6. I am Cooking with Love says

    21 april 2013 at 22:03

    Heeeel goed Nell, lekker uitbesteden die handel en er later flink van genieten. Goed geregeld. 😉

  7. Antoinette says

    29 april 2014 at 19:37

    leuke site

  8. I am Cooking with Love says

    29 april 2014 at 21:34

    Dank je Antoinette, hij is nu nog wat kaal. Ben bezig de opmaak te veranderen. Dus hopelijk ziet hij er binnenkort wat meer ‘gevuld’ uit. 😉

  9. Tirza says

    16 oktober 2015 at 16:37

    Dit ziet er fantastisch uit , ben blij dat het weej-end is, ik ga t uit proberen alleen doe ik nog wat vers gesneden peterselie door het deeg geeft een heerlijke smaak en ziet er ook nog ns gezellig uit.
    gr.Tirza

  10. I am Cooking with Love says

    16 oktober 2015 at 21:39

    Ze zijn zo lekker joh. Je gaat smullen dit weekend. Maak er eventueel een soepje bij. Succes. Groetjes, Tessa

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Cherry Frozen Yoghurt1

Cherry Frozen Yoghurt

Fudge met Pretzels en een vleugje Amarula

Fudge met Pretzels en een vleugje Amarula

Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

Dulce de Leche Zelf Maken

Dulce de Leche Zelf Maken

Champignonsoep met lekker broodje

Champignonsoep met lekker broodje

Instagram

Tessa

Wortelpeterselie – Wortelsoep met Uitgebakken Spekjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025