• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Indiaas Gekruide Kip Broodjes

Indiaas Gekruide Kip Broodjes

17 juni 2013 by I am Cooking with Love

Indiaas Gekruide Kip Broodjes

Indiaas Gekruide Kip Broodjes

Ik heb best een boel kookboeken over de jaren verzameld. Vol enthousiasme koop ik een boek en blij met m’n aanwinst kan ik niet wachten tot ik thuis ben om hem helemaal uit te pluizen. Het ene recept ziet er nog lekkerder uit dan de ander. Je wilt alles wel maken. Toch komt er vaak dat punt dat je er uiteindelijk misschien maar 1 of 2 recepten uit hebt gekookt omdat bij nader inzien je dat ene recept toch niet zo aantrekkelijk vindt. Of het lijkt toch wel erg bewerkelijk. Kortom het boek eindigt langzaam maar zeker in de boekenkast. Zo heb ik veel van dat soort boeken in de kast staan. 
 
Maar dan komt er een dag dat je nog een keer je blik over al die titels laat gaan en je dat ene boek, wat er al jaren staat, toch maar weer eens uit haalt. Je bladert het weer door en ineens lijkt het alsof er recepten in staan die je voorheen niet opgevallen waren. Terwijl je het toch goed doorgelezen had. En: ‘joh, dat met die kip ziet er wel heel erg lekker uit en is ook zo gemaakt. Kom, ik maak het maar eens’.
 
Zo ging dat dus met het boek Real Food van Nigel Slater. Ik heb het in 2002 voor mijn verjaardag gekregen en er ik geloof 1x iets uit gemaakt. Nu vind ik Nigel helemaal te gek. Elke zaterdag kijk ik naar zijn programma op BBC en geniet alleen al van hoe hij aan het vertellen is. Dat was ook de reden dat ik het boek er weer eens bij pakte. 
 
En daar kwam ik deze sandwich tegen. Na het nog een keer door gelezen te hebben kon ik me niet anders voorstellen dan dat het lekker zou zijn. Ik had al eens eerder een sandwich recept van hem gemaakt. Zag hem dat op tv maken. Was ook een groot succes net als deze. 
 
Maar voor 2 van deze sandwiches heb je nodig:
 
  • 8 kippenvleugeltjes
  • olie om mee te bakken
  • 2 kleine rode Spaanse pepertjes, van zaad ontdaan en fijngesneden
  • 3 lente uitjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • een flinke mespunt Kurkuma (geelwortel)
  • 2 broodjes of 2 stukken stokbrood
  • sap van een citroen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • peper en zout
Bestrooi de kippenvleugeltjes met peper en zout. Doe olie in een pan en voeg de kippenvleugeltjes toe. Zodra een kant een beetje bruin is geworden draai je ze om en bak de andere kant voor een paar minuten. Draai het vuur laag en laat met een deksel schuin op de pan de kip in ongeveer 30 minuten zachtjes gaar worden. Draai ze af en toe even om. Je zal zien dat de kip een beetje begint te carameliseren en zo een krokant velletje begint te krijgen. 
 
Haal de kip uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Wanneer ze beet te pakken zijn haal je het vlees van de botjes en zet je even apart. Wanneer het vlees nog een beetje warm is gaat dat het makkelijkst.
 
Stamp de gehakte pepertjes, lenteuitjes, knoflook en kurkuma tot een pasta samen met een paar druppels olie. Dit deed ik in mijn vijzel. 
 
Scheur het brood open en laat het even lekker bruin worden onder de grill of op een grillpan. 
 
Bak de kruidenpasta in dezelfde pan waar je zojuist de kip in hebt gebakken. Voeg eventueel meer olie toe als dat nodig is. Bak het even zachtjes aan maar laat het niet verbranden. Doe de kipstukjes erbij en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en het citroensap. 
 
Smeer de broodjes royaal met mayonaise en schep de kip erbovenop. De andere helft van het broodje erop en genieten! 
 
Indiaas Gekruide Kip Broodjes
Ps: ik zag uiteindelijk nog meer lekkere recepten die ik deze keer echt ga maken!! 🙂

Filed Under: Brood, Kipgerecht, Lunch Tagged With: broodje, kip, knoflook, kurkuma, mayonaise, Nigel Slater, spaans pepertje

Previous Post: « Mini Bananen-Koffie-Chocolade Muffins
Next Post: Bacon Jalapeño Scrambled Eggs with Cheese »

Reader Interactions

Comments

  1. Sabine says

    17 juni 2013 at 13:39

    Oooh suuper lekker! Wat een goed idee om hier kippenvleugeltjes voor te gebruiken trouwens, ik ben echt gek op dat vlees. Heb het recept opgeslagen hoor, ga het zeker eens proberen.

  2. I am Cooking with Love says

    17 juni 2013 at 13:43

    Leuk Sabine, ben benieuwd hoe je ‘m zal vinden. Vast ook ernstig lekker. 😉

    Ja, ik had er zelf ook nooit aan gedacht om kippenvleugeltjes te gebruiken. Door het velletje werd het super krokant. Heerlijk!

  3. Kay says

    16 september 2013 at 09:08

    Oh, maar dit ziet er wél lekker uit! Ik zet hem op de lijst voor aankomend weekend 🙂

  4. I am Cooking with Love says

    16 september 2013 at 09:12

    Goed plan Kay, ga je geen spijt van krijgen! 🙂

  5. janny van boxel says

    11 juli 2014 at 13:22

    Ik heb het al een aantal keer gemaakt en we vinden het heerlijk!! lekker makkelijk op zaterdagavond, salade erbij….. mmmmm

  6. I am Cooking with Love says

    11 juli 2014 at 13:34

    Hallo Janny, wat leuk dat het zo’n succes is. Het is inderdaad echt ‘weekend-eten’ vind je niet? Dank je wel voor het maken en vertellen.

  7. janny says

    12 juli 2014 at 10:31

    Ik zal je vertellen…..we eten het vanavond weer!!!! hoezo sucses?? haha

  8. I am Cooking with Love says

    12 juli 2014 at 10:33

    Hahaha Geweldig!! 😀

Trackbacks

  1. Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas schreef:
    25 juni 2013 om 09:19

    […] ik al schreef bij de Indiaas gekruide kip broodjes zou ik meerdere recepten uit het boek van Nigel Slater maken dit is er één van. Het was een erg […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Focaccia Pesto Bollen

Focaccia Pesto Bollen

Watermeloen & Feta Salade

Watermeloen & Feta Salade

Kaas Wontons met Honing-Mosterdsaus

Kaas Wontons met Honing-Mosterdsaus

Uur van de waarheid: Rabarberijs proeven.

Uur van de waarheid: Rabarberijs proeven.

Sesam Snaps

Sesam Snaps Zelf Maken

Instagram

Tessa

Dineren in de Trein.

Dineren in de Trein

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025