chorizo mozzarella sandwich
Onlangs keek ik naar Nigel Slater op BBC. Ik vind hem zo leuk. Ik weet niet wat het is maar hij kan zo gezellig over eten praten. Je ziet dat hij echt geniet van wat hij maakt en eet. Zo maakte hij deze Chorizo Mozzarella Sandwich en die zag er te lekker uit. Die moest nagemaakt worden. Nou, hij smaakte lekkerder dan ik had verwacht!
Met maar een paar ingrediënten krijg je me toch een lekker hapje.
Dit heb je nodig voor 1 broodje:
- 65 gram Chorizo in stukjes gesneden
- 75 gram Mozzarella in plakjes
- stuk stokbrood
- peper
- handje rucola of spinazieblaadjes
Doe de stukjes chorizo in een pan en laat het op middelhoog vuur rustig bakken. Draai af en toe de stukjes om totdat de olie eruit begint te lopen.
Leg de plakjes mozzarella op de chorizo en lepel het mooie rode vet over de mozzarella plakjes.
Bak voor een minuutje of 2-3 en laat de mozzarella wat smelten. Draai er vers gemalen peper over.
Snij het brood open en lepel de chorizo-mozzarella op het brood. Lepel wat van het kookvet erover.
Doe de blaadjes spinazie of rucola tussen het stokbrood en druk het goed aan zodat de sappen lekker in het brood kunnen trekken.
Gelijk opeten want warm is hij het lekkerst!
Eet smakelijk.
Es' Factory says
Zo’n simpel recept kan soms verrassend lekker zijn!
I am Cooking with Love says
Ja inderdaad. En toen ik m’n eerste 2 happen op had en me dat besefte, ging de deurbel. Opendoen, pakketje in ontvangst, toch even een praatje….ja maar m’n broodje koelt af!!! 😉 Half warm is ook nog lekker maar vers uit de pan het lekkerst.
Lin says
Oh, lijkt me heerlijk!
I am Cooking with Love says
Dat was het ook. Is er zeker eentje die ik vaker ga maken!
Bijzonder Spaans says
ohhhh wat een fijn receptje!!!
I am Cooking with Love says
Ja, goed hè? Op een super vers stokbroodje of ciabatta…heerlijk!