Broodje Kip Oestersaus
Bij ons in het winkelcentrum zit zo’n Vietnamees zaakje die heerlijk eten verkoopt. Vietnamese loempiaatjes, broodjes en hele maaltijden. Bij toeval ontdekte ik daar het broodje Babi Pangang. Man, wat waren ze lekker. Goed pittig. Waar je sinussen direct van open gaan staan. Heerlijk. We zaten gelijk in een ‘Broodje Babi Pangang Fase’. Met enige regelmaat haalden we daar 2 broodjes die we dan thuis op aten.
Nu wilde ik iets soortgelijks zelf gaan maken. Geen babi pangang versie maar één met kip en hoisinsaus. Ik moet zeggen dat het erg lekker is geworden. Je zou de kip en saus eventueel ook met rijst kunnen eten. Wat groenten erbij en je hebt een maaltijd.
Ingrediënten voor 3 broodjes:
- 300 gram kiphaasjes
- 2 theelepels sojasaus
- 1/4 theelepel maizena
- olie om mee te bakken
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels water
- Sambal, naar smaak
- Scheutje citroensap
- 3 broodjes
- Komkommer
- Atjar, optioneel
Zo maak je het:
- Meng de sojasaus met de maizena en leg de kip erin te marineren.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de knoflook toe.
- Leg de kip, inclusief aanhangende marinade, in de pan en bak aan beide kanten aan.
- Voeg de ketjap manis, oestersaus toe en meng goed. Laat een minuutje pruttelen.
- Voeg 2 eetlepels water toe en de sambal.
- Laat het geheel een paar minuten inkoken tot de gewenste dikte en hoeveelheid saus je wilt en tot de kip helemaal gaar is. Voeg zo nodig meer water toe voor meer saus.
- Snij een broodje open en beleg met plakjes komkommer. Leg de kip er bovenop met een paar lepels saus.
- Voeg eventueel wat atjar toe.