• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Broodje Kip Oestersaus

Broodje Kip Oestersaus

12 juni 2017 by I am Cooking with Love

Broodje Kip Oestersaus

Broodje Kip Oestersaus

Bij ons in het winkelcentrum zit zo’n Vietnamees zaakje die heerlijk eten verkoopt. Vietnamese loempiaatjes, broodjes en hele maaltijden. Bij toeval ontdekte ik daar het broodje Babi Pangang. Man, wat waren ze lekker. Goed pittig. Waar je sinussen direct van open gaan staan. Heerlijk. We zaten gelijk in een ‘Broodje Babi Pangang Fase’. Met enige regelmaat haalden we daar 2 broodjes die we dan thuis op aten.

Nu wilde ik iets soortgelijks zelf gaan maken. Geen babi pangang versie maar één met kip en hoisinsaus. Ik moet zeggen dat het erg lekker is geworden. Je zou de kip en saus eventueel ook met rijst kunnen eten. Wat groenten erbij en je hebt een maaltijd.

Ingrediënten voor 3 broodjes:

  • 300 gram kiphaasjes
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1/4 theelepel maizena
  • olie om mee te bakken
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels water
  • Sambal, naar smaak
  • Scheutje citroensap
  • 3 broodjes
  • Komkommer
  • Atjar, optioneel

Zo maak je het:

  • Meng de sojasaus met de maizena en leg de kip erin te marineren.
  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de knoflook toe.
  • Leg de kip, inclusief aanhangende marinade, in de pan en bak aan beide kanten aan.
  • Voeg de ketjap manis, oestersaus toe en meng goed. Laat een minuutje pruttelen.
  • Voeg 2 eetlepels water toe en de sambal.
  • Laat het geheel een paar minuten inkoken tot de gewenste dikte en hoeveelheid saus je wilt en tot de kip helemaal gaar is. Voeg zo nodig meer water toe voor meer saus.
  • Snij een broodje open en beleg met plakjes komkommer. Leg de kip er bovenop met een paar lepels saus.
  • Voeg eventueel wat atjar toe.

Filed Under: Brood, Kipgerecht, Lunch, Snack Tagged With: atjar, broodje, Indisch, ketjap manis, kip, komkommer, lunch, oestersaus, sambal, sojasaus

Previous Post: « Biefstuk Roerbak met Sojasaus
Next Post: Appelstrüdel met Chocola en Walnoten »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Mr. Kitchen's Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Dineren in de Trein.

Dineren in de Trein

Opal Pruimentaart

Opal Pruimentaart

Lancering nieuwe smaken Ben & Jerry's Cookie Core

Lancering nieuwe smaken Ben & Jerry’s Cookie Core!

Bamisoep

Instagram

Tessa

Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes

Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025