• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Erbij / Pesto Zelf Maken

Pesto Zelf Maken

17 oktober 2012 by I am Cooking with Love

Pesto Zelf Maken

Pesto Zelf Maken

In een van mijn eerste blogjes had ik het over mijn ongebruikte marmeren vijzel. Hij was nog maagdelijk wit, nog nooit gebruikt en ik had hem zelfs al jaren in huis. Hem gebruiken vond ik zonde…en een beetje eng. Wat als ie vies werd!

Menig bloglezer adviseerde me het gewoon te doen. Het is immers een gebruiksvoorwerp. Ok, bedacht ik me, dat ga ik doen en als ik dat eenmaal gedaan heb zou ik dat hier weer laten weten.

En wat maak je oa in een vijzel…pesto! Ik had een basilicumplantje staan die nog leefde en om hem nou te zien aftakelen dan kon ik hem beter gebruiken toch?

Bovendien had ik nog nooit zelf pesto gemaakt. Dus ook niet in de keukenmachine. Het werd tijd.

Wat gebruikte ik:

  • 1 basilicum plantje
  • 50 gram pecorino geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper (vond het zout zat door de kaas)

Allereerst roosterde ik de pijnboompitjes en liet ze volledig afkoelen. Ik plukte alle blaadjes van de basilicumplant en deed ze in de vijzel met daarbij de teen knoflook en de pijnboompitten. Toen flink stampen.

Pesto Zelf Maken

Vervolgens de kaas erbij en uiteindelijk net zoveel olijfolie tot het een consistentie heeft die je fijn vind. Gebruik daarvoor een goede kwaliteit olijfolie. Smaakt gewoon lekkerder.  Draai wat peper naar smaak erbij en klaar ben je.

Schep het over in een potje, schenk er een dun laagje olie overheen en zo is het in de koelkast nog zo’n 2 maanden houdbaar. Als je het eenmaal gebruikt hebt is het beperkt houdbaar, ongeveer een week.

Pesto Zelf Maken

Het werd lekker maar de volgende keer gebruik ik of minder kaas of meer basilicum want die proefde ik te weinig terug.

Filed Under: Erbij Tagged With: basilicum, knoflook, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, vijzel

Previous Post: « Mueslirepen
Next Post: Hele kip uit de Slowcooker »

Reader Interactions

Comments

  1. Nell Nijssen says

    17 oktober 2012 at 18:52

    zelf doe ik ook altijd een hele (echt een héle) grote bos basilicum in de pesto. Er blijft bijna niet van over, terwijl de kaas en de pijnboompitten dan snel de overhand krijgen. En pecorino is nog wel iets pittiger/zouter dan parmezaanse kaas. Dus 50 gr is best veel.

  2. I am Cooking with Love says

    17 oktober 2012 at 19:08

    Ja Nell, ik moet de volgende keer gewoon een grotere bos basilicum in slaan. En wbt die pecorino, ik vond ‘m ook erg zout. Ik had een onsje in huis voor iets anders. En ongeveer de helft gebruikt. Was teveel dus. Weet ik dat voor de volgende keer! Het is een beetje spelen met de hoeveelheden. En ik probeer ‘m nog een keer met parmezaanse kaas. Of half, half.

  3. julika de Fouw says

    18 oktober 2012 at 08:57

    Yam yam … Prachtige Foto’s! Je kunt het ook invriezen? Jxxxxxxxxxxcxx

    Sent from my iPhone

  4. I am Cooking with Love says

    18 oktober 2012 at 11:17

    Dank je Juul!! Ja ik zou het in kunnen vriezen. Maar dan maak ik ‘m liever eerst nog een keer, met meer basilicum en wat minder kaas. Verfijnen! haha. xx

  5. 'Es' (@EsFactory) says

    28 oktober 2012 at 09:09

    Lekker! Ik maak het nooit, weet niet waarom. Te druk zeker! hahaaa

  6. I am Cooking with Love says

    28 oktober 2012 at 10:51

    Nou voor mij was het dus ook de 1e keer. Gek hè? Het is zo gepiept…zeker in de keukenmachine.

  7. Italiaans koken met Antoinette says

    30 september 2013 at 11:57

    Pesto vijzelen? Dat is echt voor culifreaks hoor. Hier in Italië pakken ze ook gewoon lekker de staafmixer of keukenmachine. Just saying 😉

  8. I am Cooking with Love says

    30 september 2013 at 12:03

    Jaaa, ik nu ook hoor Antoinette maar ik moest m’n mooie marmeren vijzel toch ergens mee inwijden! 🙂

  9. Italiaans koken met Antoinette says

    30 september 2013 at 12:05

    Ja, een mooiere inwijding bestaat natuurlijk niet. Dat vind ik dan weer wel :-)!

  10. I am Cooking with Love says

    30 september 2013 at 12:08

    Dank je, dat dacht ik ook! 🙂

Trackbacks

  1. Kaas Rode Pesto Vlinders - I am Cooking with Love schreef:
    21 februari 2013 om 09:27

    […] een hele mooie witte marmeren vijzel had had ik het nog steeds niet gemaakt. Tot voor kort. Zie hier het verslag. Of zelf deeg voor een pizza maken. Dat soort […]

  2. Palm Hart met Bacon Hapje - I am Cooking with Love schreef:
    8 mei 2015 om 11:43

    […] pesto, zelf gemaakt of uit een […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello

Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello

Peer en Blauwe kaas Wrap

Peer en Blauwe Kaas Wrap

Wortelpeterselie – Wortelsoep met Uitgebakken Spekjes

Deeg over? Pizza in een potje.

Deeg over? Pizza in een potje.

Instagram

Tessa

Truffelkaas Tosti met Kruidenboter

Truffelkaas Tosti met Kruidenboter

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025