Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing
Zoals je weet heb je citroensap in zo’n knijpflesje. Limoensap in een knijpflesje. Maar blijkbaar ook sinaasappelsap in een knijpflesje. Een tijd geleden zag ik dat liggen in de supermarkt, naast de citroen- en limoenflesjes, en heb ‘m maar gelijk meegenomen. Lang niks mee gedaan tot nu eigenlijk. Ik gebruikte het in de dressing van deze fruitsalade.
Het is voor mijn gevoel iets meer geconcentreerd dan gewoon sinaasappelsap maar voor dit sausje raad ik je aan ook wat sinaasappelrasp toe te voegen. Dat geeft een nog sterkere sinaasappelsmaak.
En verder was dit een gevalletje van, het fruit moet op. Dus ik raapte alles wat ik zag bij elkaar en maakte er deze salade van. Gebruik daarom ook wat jij hebt liggen en wat jij lekker vindt. Hier kan je niet fout mee gaan.
Ingrediënten:
- 100 ml yoghurt
- 1/2 eetlepel honing
- 1 theelepel sinaasappelsap (en/of rasp)
- 140 gram ananas, in stukjes (uit blik)
- 1 banaan, in plakjes
- 1 sinaasappel, geschild en tussen de vliezen in partjes gesneden
- 140 gram kersen, ontpit en gehalveerd
- 130 gram aardbeien, gehalveerd
- 1 appeltje, in blokjes
Zo maak je het:
- Meng in een schaaltje de yoghurt met de honing en het sinaasappelsap. Proef en voeg eventueel meer honing en/of sinaasappelsap of rasp toe.
- Wanneer je het vruchtvlees van de sinaasappel tussen de vliezen uit snijdt, doe je dit boven het schaaltje met de dressing zodat het vocht daarin kan vallen. Knijp wat overblijft goed uit zodat je al het sap dat vrij komt op kan vangen.
- Meng in een ruime kom het fruit en meng de dressing erdoor.
- Zet de schaal, afgedekt, terug in de koelkast en laat door en door koud worden.