Fudge met Pretzels en een vleugje Amarula
Voor velen is de Action een ‘gevaarlijke’ winkel. Je gaat erin voor 1 ding en je komt eruit met een tas vol. Allemaal dingen die je voor een appel en een ei kan kopen daar. En er is ook zoveel te koop en te zien. Zo zie ik af en toe daar zakken met pretzels liggen. Nu weet ik dat die precies hetzelfde zijn als de ‘stokjes’ die je in de supermarkt kan kopen maar ik vind deze er zo leuk uit zien. Kan je leuk mee decoreren, zoals ik dat op deze fudge heb gedaan.
Ook deed ik er een eetlepel Amarula in maar dat hoeft niet als je dat niet wilt. Je zou het eventueel kunnen vervangen met Baileys mocht je er wel wat in willen maar geen Amarula in huis hebben.
De fudge is behoorlijk machtig dus snijd er kleine blokjes van. Bewaar de rest in een afgesloten trommel in de koelkast.
Ingrediënten:
- 500 gram chocolade, in stukjes
- 1/2 theelepel vanille extract
- 30 gram boter, in blokjes
- snufje zout
- 1 blikje gecondenseerde melk, Friesche Vlag 397 gram
- 140 gram pretzels, grof gehakt. Plus extra om te garneren
- 1 eetlepel Amarula, optioneel
Extra:
- Bakvorm van 20 x 20 cm, met bakpapier bekleed.
Zo maak je het:
- Zet een pannetje met een bodempje water op en breng aan de kook. Zet een kom op de pan maar zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Draai het vuur laag.
- Doe de chocolade, vanille extract, boter, een snufje zout, de gecondenseerde melk en eventueel Kahlúa in de kom en laat al roerende smelten.
- Haal de kom van de pan af en roer de grof gehakte pretzels er door.
- Schenk de fudge in de pan en strijk glad met een spatel. Versier met nog meer pretzels.
- Zet de bakvorm in de koelkast en laat opstijven.
Bron: Martha Stewart
henrie says
hij was heel erg lekker. dank je wel.
Groeten Henrie ( collega van Frank. )
I am Cooking with Love says
Hi Henrie, blij om te horen dat het lekker was. Begreep dat alles schoon op is gegaan. Binnenkort maar weer wat anders meegeven. 😉
Groeten, Tessa