Gehakt met Sperziebonen en Hoisinsaus
Ik was weer eens inspiratieloos wat betreft avondeten. Ja, ook dat komt hier voor. Dus dan ga ik wat uitgebreider rondneuzen op het internet. Eerst had ik gekeken wat ik nog in de vriezer had liggen. Gehakt en sperziebonen. Tegenwoordig koop ik een grote doos sperziebonen, doe ze thuis in een grote druk en sluit zak en leg het in de vriezer. Zo heb ik altijd genoeg in huis. Vaak vul ik het gewoon aan met nieuwe sperziebonen ook al is de zak nog niet leeg. En een zak neemt minder plek in beslag dan de doos waarin ze vaak verpakt zitten.
Maar goed, gehakt en sperziebonen dus. Na wat sites en blogs te hebben bekeken kwam ik uit op het blog van Anja, Brutsellog. Zij schrijft elke dag wat ze gegeten heeft. Haar blog bestaat al heel wat jaar dus er staan gigantisch veel avond-eet-ideeën.
Daar zag ik haar ‘Noodles met Gehakt en Sperziebonen’. Dat recept heb ik als basis aangehouden en een paar kleine extraatjes toegevoegd. Voor de Man met rijst geserveerd en ik had mie. Heel erg lekker en snel gemaakt. Voor herhaling vatbaar.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram gehakt
- 200 gram sperziebonen
- 1 flinke ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sambal
- 1/2 eetlepel Thaise vissaus
Zo maak je het:
- Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit de ui met een snufje zout.
- Kook ondertussen de sperziebonen gaar. Giet af en bewaar.
- Voeg het gehakt bij de ui en bak rul. Doe de knoflook erbij en bak een minuutje mee.
- Doe de sweet chili, hoisinsaus, sojasaus, sambal en vissaus erbij en laat pruttelen.
- Voeg de gare sperziebonen toe en warm alles goed door.
- Serveer met mie of rijst