Stressvrij Kerstmenu van ZTRDG
Elk jaar verkijk ik me op hoe snel het alweer Kerst is. Dan denk ik dat ik nog weken de tijd heb om na te denken over het menu en ineens is het volgende week al. Paniek!! Nou ja, niet echt hoor. Lichte paniek. Dan snel aan de slag met lijstjes maken en nog meer lijstjes maken. Tussendoor allerlei tijdschriften doorbladeren, internet afstruinen etc. Dan weer lijstjes maken! haha. Maar het komt altijd goed.
Ik probeer altijd iets te maken wat ik zoveel mogelijk van te voren klaar kan maken. Het liefst zo dat ik op de dag zelf praktisch niks meer hoef te doen behalve de boel op te warmen. Zo kan ik lekker lang, gezellig bij de familie zitten die dan op bezoek is.
Voor dit jaar ben ik er al uit. Ik ga een Indische Rijsttafel maken. Dat vind ik lekker, maak ik graag en kan zo makkelijk allemaal dagen van te voren gemaakt worden. Bovendien bevordert het de smaak alleen maar. Super toch? En op de dag zelf hoef ik alleen nog maar een pan met rijst te koken en de tafel gezellig te dekken.
Nu dus het uiteindelijke boodschappenlijstje maken, elleboogbeschermers aan doen en de winkels trotseren. Want dat is altijd chaos rond deze tijd. Of je nou vroeg op de dag of aan het eind van de dag gaat. Je staat altijd in de file met je boodschappenkarretje.
ZTRDG
Maar laten nou die leuke mensen van ZTRDG daar wat op gevonden hebben. Ze hebben 4 verschillende Kerstmenu’s samengesteld met natuurlijk, net als altijd, de beste en meest verse ingredienten. Zo hoef jij niet na te denken wat je allemaal moet kopen. Je hoeft de winkels niet in want het wordt aan huis bezorgd. Als dat niet Stressvrij is dan weet ik het niet meer. De recepten zitten erbij. Het enige wat jij hoeft te doen is het te koken. En opeten natuurlijk.
De 4 Kerstmenu’s zijn:
- Run, Rudolph, Run met hertenbiefstuk
- Mistletoe Magic een vegetarisch Kerstmenu
- White Wonder Wild met wilde eend
- Santa’s Twistmas met hazenboutjes
Klik op de links om te zien hoe de menu’s er verder uit zien. Je kan een heel menu bestellen maar ook mixen door het voorgerecht uit het ene menu te bestellen en het hoofdgerecht uit een ander. Zo makkelijk.
Op de foto hierboven zie je de Gravad Lax à la Minute met biet en crème fraîche. Een onderdeel van het Run, Rudolph, Run menu. Dat recept geef ik je alvast om je een idee te geven en stiekem ook lekker te maken.
Ingrediënten:
- 2 grote of 4 kleine rauwe bieten
- 1 bosje dille
- 2 x 160 gram verse zalmfilet
- grof zout, verse peper en een beetje suiker
- 1 citroen
- 4 eetlepel extra vierge olijfolie
- 125 ml crème fraîche
- fijne rasp
Zo maak je het:
- Kook de bieten in 40 minuten gaar. Laat ze afkoelen in het vocht waarna je ze pelt en in dunne plakjes snijdt. Snij ook de dille fijn.
- Verwijder het vel van de zalm en snij in dunne plakjes.
- Leg de plakjes naast elkaar op een groot bord of plank en bestrooi met zout, peper een beetje suiker en de dille.
- Boen de citroen schoon en rasp met een fijne rasp wat citroenschil over de zalm. Besprenkel met olijfolie en dek af met plasticfolie. Laat het 20 minuten in de koelkast marineren.
- Marineer de plakjes biet op dezelfde manier als de zalm.
- Nu de borden opmaken. Verdeel de zalm en plakjes biet om en om op een mooi bord. Garneer met takjes dille. Besprenkel met citroensap en eventueel olijfolie.
- Roer de crème fraîche los en schep een lepeltje er bovenop.
- Eet smakelijk.
Foto: ZTRDG