Saucijzenbroodjes met kaas en Marmite
Marmite, je houdt er van of niet. Ik moet zeggen dat ik het geleidelijk steeds lekkerder vond. Dat zoutige, gistige smaakje vind ik erg lekker. Mits dun besmeerd! Mij maak je echt blij wanneer het op een warme geroosterde witte boterham met veel roomboter gesmeerd is. Man, dat is zooo goed. Soms smeer ik een likje op een boterham met pindakaas of gewone kaas. Maar ik wil ook nog wel eens een lepeltje in een soep doen. Probeer het eens.
Dus toen ik dit recept tegenkwam moest het gemaakt worden. Ze waren lekker zoutig van de Marmite en de kaas. Ze zouden het heel goed doen op een feestje.
Mocht je nou wat huiverig zijn om Marmite te proberen, maak dan eens deze saucijzenbroodjes. Ik weet zeker dat je ze lekker zal vinden.
Ingrediënten:
- 250 gram worstvlees
- 100 gram geraspte oude kaas
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1/2 eetlepel Marmite
- 1/2 eetlepel suiker
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- 5 blaadjes roomboterbladerdeeg
- 1 eidooier + scheutje water
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder het velletje van de worst en doe het vlees samen met de kaas, sjalot, knoflook marmite, suiker en peterselie in een keukenmachine. Meng tot alles één geheel is.
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Neem 2 eetlepels vulling. Vorm het in een rolletje en leg op het bladerdeeg. Vouw het deeg dubbel en druk alleen de lange kant goed aan met een vork.
- Snij ‘m voorzichtig doormidden en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Roer de eidooier met een eetlepel water los en bestrijk de saucijzenbroodjes. Snij 1 of 2 kleine sneetjes bovenop de saucijzenbroodjes om tijdens het bakken de lucht te laten ontsnappen.
- Bak ze in 20 – 25 minuten mooi goudbruin. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Bron: Not Quite Nigella
Mocht je een recept van mij hebben gemaakt dan zou ik het leuk vinden als je dat op Instagram of andere social media zou willen delen onder #iamcookingwithlove.
Didi says
Jaaaa hoor, gaan we maken hier Tessa als marmite fan ??
I am Cooking with Love says
Leuk Didi! Je zal ze niet vies vinden.
Lianne says
Nu ben ik wel heel benieuwd wat marmite is, ik heb er nog nooit van gehoord en het ook nog niet op. Maar je saucijzenbroodjes zien er goed uit! 🙂
I am Cooking with Love says
Hi Lianne, je kan het vinden bij het zoete beleg in de winkel. Dus bij de pindakaas en sandwichspread. Het smaakt erg sterk, erg gistig daarom gebruik je maar een heel klein beetje. Zeker in het begin. Later kan je, als je wat meer gewend bent en het lekker vindt, meer gebruiken. Maar ‘a little goes a long way’! 😉