Dubbel Chocolade Bananen Muffins
Ik maak niet zo vaak muffins. De aantal keren dat ik het wel gemaakt heb is denk ik op 1 hand te tellen. Muffins, cupcakes, zijn in mijn optiek allemaal hetzelfde. Ze trekken met niet zo. Bakken met chocola is ook een dingetje. Bij mij gaat dat altijd te hard in de oven en dus is de chocola een tikkeltje te donker en smaakt het een tikkeltje verbrand. Argghh. Zo jammer vind ik dat. Dus meestal zet ik de temperatuur een klein beetje lager en ga ik al snel in de weer met aluminumfolie. Afdekken die handel. En dat werkt perfect.
Maar ja zo af en toe kom je een foto van, in dit geval chocolade muffins tegen, en die zien er zo lekker uit dat je het er op waagt. Deze waren van Oh Sweet Basil. En ik moet zeggen dat deze echt heel erg lekker waren. Ik stond er gewoon versteld van. Dus ik kan je zeker aanraden om ze eens te maken.
Ik gebruikte hiervoor, en voor veel van mijn andere recepten, maatschepjes met cups en halve cups als aanduiding. Zo’n setje maatlepels kan je oa bij de Albert Heijn kopen of bij de Action voor weinig. Het scheelt je gedoe met omrekenen en is gewoon erg makkelijk. Vandaar dat dit recept ook in cups staat aangegeven.
Ingrediënten:
- 1/4 cup en 1 theelepel cacaopoeder (ongezoet)
- 1 3/4 cup bloem
- 2 theelepels baking soda
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/3 cup (75 gram) boter (kamertemperatuur)
- 2 grote eieren
- 2/3 cup (135 gram) suiker
- 1/2 theelepel vanille
- 2 middelgrote rijpe bananen, fijngeprakt
- 1 1/2 cup chocolade stukjes ( hak hiervoor een reep pure chocolade in kleine brokjes)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een muffinpan (12 gaten) met papieren muffinvormpjes.
- Meng in een kom de cacaopoeder, bloem, baking soda, bakpoeder en zout met elkaar.
- Mix in een andere kom de boter, eieren, suiker en vanille met elkaar tot een zacht mengsel.
- Meng een beetje bloem door het botermengsel, vervolgens een beetje banaan daarna wat chocolade stukjes. Dan weer bloem, banaan en chocola. Totdat alles gemengd is.
- Vul de muffinvormpjes tot 3 kwart vol en bak ze 15-20 minuten tot een satéprikker er schoon uit komt.