Hartige soesjes gevuld met geitenkaas en Boursin
Ik ben altijd al gek geweest op Boursin. Als zo’n pakje in huis is, natuurlijk altijd het grootste doosje, is hij binnen no-time op. En nee, dat is dan niet op een toastje gesmeerd. Nee, met een heel klein theelepeltje beetje bij beetje de boel op lepelen. Velen zullen misschien denken, die is niet lekker maar het ik kan het gewoon niet laten.
Deze keer heb ik me in weten te houden en de Boursin weten te verwerken in de vulling van deze soesjes. Heerlijk waren ze. Maak ze komend weekend voor bij de borrel.
Ingrediënten:
- 50 gram ongezouten roomboter, in blokjes
- 75 gram bloem, gezeefd
- 125 ml water
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 150 gram Boursin
- 80 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels melk
- 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
- 2 theelepels verse dille, fijngehakt
- peper en zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Begin met het soezenbeslag. Breng in een steelpan het water aan de kook en voeg de boter toe.
- Zodra het kookt doe je alle bloem met een snuf zout er in één keer bij en haal de pan van het vuur.
- Roer goed met een houten lepel totdat het mengsel samen komt tot een dikke deegbal.
- Zet de pan weer terug op het vuur en verwarm voor een halve minuut. Blijf het deeg roeren in de pan. Haal de pan weer van het vuur en laat wat afkoelen.
- Kluts in een kommetje de eieren los en voeg ongeveer een kwart van het eimengsel toe aan het deeg. Roer totdat het ei is opgenomen. Voeg de rest van het ei in 3x toe, elke keer pas nadat het ei volledig opgenomen is. Een mooi glanzend deegje is het resultaat.
- Schep het beslag in een spuitzak, knip een puntje van 2 cm af en hou apart.
- Spuit op een met bakpapier bekleedde bakplaat toefjes beslag van ongeveer 2 cm breed. Hou wat afstand want ze zetten tijdens het bakken een beetje uit.
- Bak ze mooi goudbruin in 20-25 minuten. Haal ze uit de oven laat volledig afkoelen op een rooster.
- Voor de vulling meng je in een kom de geitenkaas met de Boursin, melk en kruiden tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de vulling in een spuitzak of gebruik een theelepel om de soezen te vullen.
- Snij de afgekoelde soezen doormidden en spuit een dot kaasmengsel op een helft en leg de andere helft er boven op.
- Serveer direct.
Marja says
Ik ben ook gek op Boursin. Dit lijkt me heel erg lekker. Ga het binnenkort maar eens maken.