Griekse Yoghurt met in honing gekarameliseerde vijgen en pistache nootjes.
Zoals ik al eerder schreef in het stuk over de Yoghurt Barn, heb ik daar dus voor het eerst verse vijgen gegeten. En die waren me toch lekker. Ben de dagen erna gelijk gaan bedenken wat ik er mee zou willen maken. Ik kwam dit lekkere ontbijtje tegen. Maar het zou ook niet misstaan als dessert na een lekker diner. Simpel, zo gemaakt en het ziet er fantastisch uit. Dat kan je je gasten wel voorschotelen lijkt mij zo.Ingrediënten:
- Vijgen, 1 per persoon
- Griekse Yoghurt
- 1 eetlepel honing
- pistache nootjes
- kaneel
Zo maakte ik het:
- Schep de yoghurt in een schaaltje of kommetje.
- Snij de vijgen doormidden.
- Doe 1 eetlepel honing in een klein koekenpannetje of steelpannetje. Laat het warm worden om laag tot middelhoog vuur en leg de vijgen met de snijkant in de honing.
- Laat de vijgen karameliseren voor zo’n 5 minuten. Pas op dat de honing niet verbrand.
- Leg de vijgen in de yoghurt, bestrooi met kaneel, de pistache nootjes en een beetje honing.