• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Erbij / Harissa

Harissa

24 december 2012 by I am Cooking with Love

HarissaHarissa is echt zo’n ingrediënt wat ik opeens overal las, vooral in recepten van Ottolenghi, maar nog nooit geproefd had. Ik weet dat het een Tunesische hete saus is dat vooral in Noord-Afrikaanse landen gebruikt wordt maar dat is het zo’n beetje.

Op zoek naar een goed recept kwam ik uit bij Kayotic Kitchen die een, naar mijn mening, erg lekkere versie had staan. En inderdaad, hij was heel erg lekker. Kijk vooral even op haar site voor de mooie stap-voor-stap foto’s!!

Gebruik het voor in de soep of bij vlees. Meng het met wat mayonaise en smeer het op brood. Je kan er alle kanten mee uit.

Wat heb je nodig voor dit heerlijke hete goedje:

  • 6 rode Spaanse pepers
  • 2 grote tenen knoflook geraspt
  • 1/4 theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel limoensap
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • mespunt suiker

Meng alle specerijen in een vijzel inclusief het zout en maal het zo fijn mogelijk. Hak de pepers in stukken en doe die samen met de knoflook , olie en witte wijnazijn in de keukenmachine.

Voeg een kneepje limoensap toe samen met de piment, suiker en de gemalen specerijen uit je vijzel. En als laatste de tomatenpuree. Laat de machine draaien tot je een mooie rode pasta hebt.

Ik at het als eerste met zelfgemaakte aioli, een receptje dat ook op haar site staat, en ik was verkocht. Wat ik nu voornamelijk doe is het mengen met een beetje mayonaise, dat op brood smeren met wat plakjes kaas en wat augurk. Ik vind het heerlijk.

Filed Under: Erbij Tagged With: karwij, knoflook, komijn, koriander, piment, spaanse peper

Previous Post: « Knoflook Naanbrood zelf maken
Next Post: Mini Cinnamon Rolls »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Recensie: De Grote Oven Van Van Boven

Recensie: De Grote Oven Van Van Boven

EN DE 4 WINNAARS ZIJN…

Grieks kaas brood - Tiropsomo

Grieks kaas brood – Tiropsomo

CuliPerslunch 2016

CuliPerslunch 2016

Broodje Warme Beenham met Honing-Mosterdsaus

Broodje Warme Beenham met Honing-Mosterdsaus

Instagram

Tessa

Truffelkaas Tosti met Kruidenboter

Truffelkaas Tosti met Kruidenboter

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025