• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Zomerse Aardbeien Cake

Zomerse Aardbeien Cake

19 juli 2017 by I am Cooking with Love

Zomerse Aardbeien Cake

Zomerse Aardbeien Cake

Als je wilt dat je hele huis heerlijk naar aardbeien gaat ruiken moet je absoluut deze cake maken. Bovendien is hij ook nog super lekker.

Het is een recept van Smitten Kitchen. Ik kijk daar regelmatig even en ze heeft vaak leuke recepten staan. Bovendien blogt ze al heel wat jaren dus er is genoeg inspiratie op te doen daar.

Ingrediënten:

  • 85 gram boter, op kamertemperatuur + extra om mee in te vetten
  • 188 gram bloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gram suiker + 2 eetlepels extra (apart houden)
  • 1 groot ei
  • 118 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 450 gram aardbeien, van kroontje ontdaan en gehalveerd
  • Extra: springvorm

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in.
  2. Meng de bloem met de bakpoeder en het zout in een kom.
  3. In een wat grotere schaal mix je met een handmixer de boter met de 200 gram suiker tot een lichte substantie.
  4. Voeg het ei, de melk en het vanille toe tot het net gemengd is. Niet te lang mixen.
  5. Voeg in gedeeltes de bloem toe en mix tot het een glad beslag.
  6. Schenk het beslag in de springvorm en beleg met de aardbeien. Probeer in een enkele laag te verdelen. Hier en daar wat aardbeien op elkaar is niet zo erg.
  7. Verdeel de 2 resterende eetlepels suiker over de aardbeien.
  8. Bak de cake voor 10 minuten waarna je temperatuur verlaagd naar 160 graden en bak 50 tot 60 minuten gaar. Test met een satéprikker of het deeg gaar is.
  9. Zet de springvorm op een rooster en laat volledig afkoelen.

Filed Under: Zoet Tagged With: aardbeien, cake, vanille

Previous Post: « Risotto met Kastanje Champignons
Next Post: Quiche met Geitenkaas, Zongedroogde Tomaatjes en Olijven »

Reader Interactions

Comments

  1. Nicole ~ Heather & Lime says

    19 juli 2017 at 20:29

    Hmmm, die taart ziet er heerlijk uit, lekker zomers ook!

  2. I am Cooking with Love says

    19 juli 2017 at 20:31

    Dank je. Ruikt en smaakt ook heerlijk.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bloederige Botten Voor Halloween

Bloederige Botten Voor Halloween

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Millionair Shortbread

Millionaire Shortbread

Mini Nutella Madeleines

Mini Nutella Madeleines

Koekjes Kerstboom Zelf Maken

Koekjes Kerstboom Zelf Maken

Instagram

Tessa

Madeleines

Madeleines

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025