• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Palmiers Zelf Maken

Palmiers Zelf Maken

8 december 2016 by I am Cooking with Love

Palmiers Zelf Maken

Palmiers

Toen ik deze foto plaatste op Instagram kreeg ik de opmerking dat het op speklapjes leek! Haha. Ik zag het duidelijk anders maar dat komt omdat ik natuurlijk wist wat het was en kon ze daarom niet ‘anders’ zien. Maar goed, het zijn dus echt geen speklapjes maar overheerlijke, boterige, gesuikerde, kaneelachtige koekjes. Iedereen kent ze wel en ze zijn zo eenvoudig om zelf te maken. Dat je met 2 nou ja eigenlijk 3 ingrediënten zo’n smaakvolle lekkernij kan maken is toch te gek? Laat het onverwachte bezoek nu maar komen!

Wat zijn jullie favoriete koekjes?

Ingrediënten:

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel

Zo maak je het:

  1. Meng in een schaaltje de suiker met de kaneel en zet apart.
  2. Bestrooi op je werkplek of op een bakplaat, groot genoeg zodat het bladerdeeg er helemaal op past, de helft van het kaneelsuiker.
  3. Smeer met een kwastje het deeg lichtjes in met water en leg het deeg met het natte gedeelte op de kaneelsuiker.
  4. Bestrooi de bovenkant van het deeg met de rest van de suiker en rol met een deegroller lichtjes aan.
  5. Vouw nu een lange kant naar het midden en vervolgens de andere lange kant ook.
  6. Vouw weer een lange kant naar het midden en vervolgens ook de andere kant.
  7. Klap nu het deeg op elkaar als een soort boek.
  8. Verpak in aluminiumfolie en leg het een half uur in de koelkast.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  10. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en snij plakken van 1 cm dik en leg met de snijkant op de bakplaat.
  11. Mocht je nog resterend suiker over hebben strooi dat dan ook over de deegplakjes.
  12. Bak in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Filed Under: Zoet Tagged With: bladerdeeg, kaneel, kaneelsuiker, koekje, roomboterbladerdeeg, suiker

Previous Post: « Sinterklaas Granola
Next Post: Saveurs Gehaktbrood voor een Makkelijke Maaltijd »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Uiendip recept

Uiendip Recept

Romige Prei, Bleekselderij Soep

Langzaam in Wijn Gestoofde Short Ribs

Langzaam in Wijn Gestoofde Short Ribs

Stilleven, Adriaen van Utrecht, 1644 Rijksmuseum

Geef je op: Foodbloggersweekend in Mei 2013

Liebster Award

Liebster Award

Instagram

Tessa

Brownies met gesmolten stukjes chocolade

Brownies met gesmolten stukjes chocolade

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025