• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Mini Bananen Chocolate Chip Muffins

Mini Bananen Chocolate Chip Muffins

20 februari 2017 by I am Cooking with Love

Mini Bananen Chocolate Chip Muffins

Mini Bananen Chocolate Chip Muffins

Ik had weer een paar bananen liggen die ik te laat op at. Kortom ze waren erg bruin geworden. Heb ik wel vaker last van. Dan koop ik bananen, eet er 1 en de rest blijft liggen. Soms ben ik zo helder van geest om ze tijdig, dus ver voordat ze bruin worden, in de vriezer te stoppen voor een eventuele smoothie. Maar soms ben ik ook daar dus te laat voor en dan is het enige lot van zo’n banaan om geprakt te worden en verwerkt in iets lekkers. En zo geschiedde deze mini bananen muffins.

Ik had geen mini muffinpan om de papieren houdertjes in te stoppen dus plaatste ik ze op een bakplaat. Werkte wel maar ze hadden weinig steun. Toen deed ik de gevulde vormpjes in een normaal formaat muffinvorm. Dat ging al iets beter maar hoe je ze ook bakt ze zullen lekker smaken.

Ondertussen heb ik een mini muffinpan gekocht dus voor de toekomst zullen ze mooi in vorm blijven.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen (350 gram), geprakt
  • 80 ml olie met een neutrale smaak
  • 1 ei
  • 130 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 115 gram zelfrijzend bakmeel
  • 95 gram chocola, fijngehakt of chocolate chips
  • bananenchips

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de geprakte bananen, olie, ei, basterdsuiker en vanille in een kom en meng. Voeg de zelfrijzend bakmeel en chocola toe meng door.
  3. Vul de mini muffin-houdertjes met het beslag en druk op elke muffin een bananenchip en bak ze voor 15 minuten goudbruin. Test met een prikker of ze gaar zijn. Prikker moet er schoon uitkomen.
  4. Haal de muffins uit de muffinpan en laat ze op een rooster volledig afkoelen.

Bron: Donna Hay

Filed Under: Zoet Tagged With: banaan, chocolade, mini muffin, muffins, muffinvorm

Previous Post: « Gekarameliseerde Walnoten Zelf Maken
Next Post: Crêpes met Citroensiroop »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Opbiechten!

Pompoenpuree maken in de Snelkookpan

Pompoenpuree maken in de Snelkookpan

Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.

Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.

Ik heb een datum!

Ik heb een datum!

Mini Palm Hart Taartjes

Mini Palm Hart Taartjes

Instagram

Tessa

Aspergesoep Recept

Snelle en Simpele Aspergesoep Recept

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025