Mini Bananen Chocolate Chip Muffins
Ik had weer een paar bananen liggen die ik te laat op at. Kortom ze waren erg bruin geworden. Heb ik wel vaker last van. Dan koop ik bananen, eet er 1 en de rest blijft liggen. Soms ben ik zo helder van geest om ze tijdig, dus ver voordat ze bruin worden, in de vriezer te stoppen voor een eventuele smoothie. Maar soms ben ik ook daar dus te laat voor en dan is het enige lot van zo’n banaan om geprakt te worden en verwerkt in iets lekkers. En zo geschiedde deze mini bananen muffins.
Ik had geen mini muffinpan om de papieren houdertjes in te stoppen dus plaatste ik ze op een bakplaat. Werkte wel maar ze hadden weinig steun. Toen deed ik de gevulde vormpjes in een normaal formaat muffinvorm. Dat ging al iets beter maar hoe je ze ook bakt ze zullen lekker smaken.
Ondertussen heb ik een mini muffinpan gekocht dus voor de toekomst zullen ze mooi in vorm blijven.
Ingrediënten:
- 3 rijpe bananen (350 gram), geprakt
- 80 ml olie met een neutrale smaak
- 1 ei
- 130 gram bruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 115 gram zelfrijzend bakmeel
- 95 gram chocola, fijngehakt of chocolate chips
- bananenchips
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de geprakte bananen, olie, ei, basterdsuiker en vanille in een kom en meng. Voeg de zelfrijzend bakmeel en chocola toe meng door.
- Vul de mini muffin-houdertjes met het beslag en druk op elke muffin een bananenchip en bak ze voor 15 minuten goudbruin. Test met een prikker of ze gaar zijn. Prikker moet er schoon uitkomen.
- Haal de muffins uit de muffinpan en laat ze op een rooster volledig afkoelen.
Bron: Donna Hay