koffie meringues
Ik ben niet echt een koffiedrinker. Hooguit 2 kopjes per dag maar net zo makkelijk dagen geen 1. Maar alles wat een koffie of mokka smaakje heeft vind ik wel lekker. Toen ik klein was werd op vrijdagavond vaak gebakjes gehaald. En meestal nam ik zo’n heerlijk mokka schuimgebakje. Die zijn nog steeds mijn favoriet. Vandaar dat deze Koffie Meringues ook zo in de smaak vielen bij me.
Deze schuimpjes zijn zo gemaakt alleen moeten ze wel een uurtje in de oven maar dan heb je ook wat.
Wat heb je nodig:
- 2 eiwitten
- 125 gram donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel oploskoffie
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Scheid de eiwitten in een goed schone kom. Mix met je handmixer totdat er zachte pieken ontstaan. Voeg nu beetje bij beetje de suiker toe en mix elke keer nadat je wat hebt toegevoegd.
Spatel nu de oploskoffie erdoor. Mijn koffie had grove korrels die ik eerst in mijn vijzel fijn heb gemalen. Dit zou je ook in een kommetje met de achterkant van een lepel kunnen doen.
Schep het schuimmengsel in een spuitzak. Die had ik dus niet, daarom nam ik een druk en sluit zakje waar ik het puntje van afknipte. Maar je kan ook met een lepel kleine hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat leggen.
Laat ze 1 uur in de oven gaar worden en daarna goed afkoelen. Heerlijk bij een kopje koffie!
Bron: Yummyinmytummy