Gekarameliseerde Walnoten Zelf Maken
Deze foto was een gevalletje van even snel een foto voor Instagram maken en de bedoeling hebben om later nog een foto voor de blog te maken maar dat dus straal te vergeten en inmiddels de walnoten al grotendeels gebruikt te hebben. Zo, dat was een lange zin. Maar goed, nu moest ik dus de Instagram foto met tekst maar gebruiken. Hopelijk hebben jullie daar geen bezwaar tegen. Er is nog best goed zichtbaar wat er op de foto staat toch? Walnoten met een karamellaagje dus.
Ik wilde ze maken om te gebruiken als topping voor een taartje maar ik heb daar niet al die walnoten voor nodig. De rest ga ik bewaren in een goed afsluitbaar bakje en doe ik later door mijn salade of bakje yoghurt. Of ik snack ze zo op. Ze hebben namelijk een erg hoog ‘dooreetgehalte’.
Ingrediënten:
- 200 gram walnoten (ongezouten)
- 8 eetlepels basterdsuiker
- 2 eetlepels glucose
- 30 gram boter
- 1/4 theelepel kaneel
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet nog een bakplaat in met olie of bakspray.
- Doe in een ruime pan de basterdsuiker, glucose, boter en kaneel en laat smelten.
- Zodra het begint te bubbelen voeg je de walnoten toe en meng je goed om door de karamel. Zorg dat alle walnoten een laagje krijgt.
- Verdeel de walnoten op de met bakpapier bekleedde bakplaat en zet in de oven. Hussel ze elke 1-2 minuten even om. Bak ze een minuut of 5 totdat ze geroosterd beginnen te ruiken. Maar blijf erbij ze kunnen snel aanbranden.
- Haal de walnoten uit de oven en verdeel op de met bakspray ingevette bakplaat en laat volledig afkoelen.
- Breek ze vervolgens met de hand in stukken.
- Bewaar in goed afsluitbaar bakje.
Ps: Ik gebruikte donkere basterdsuiker vandaar dat de walnoten er zo donker uitzien. Volgende keer gebruik ik lichtbruine basterdsuiker. Oogt wat minder ‘verbrand’.