• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Fudge met Pretzels en een vleugje Amarula

Fudge met Pretzels en een vleugje Amarula

8 april 2018 by I am Cooking with Love

Fudge met Pretzels en een vleugje Amarula

Fudge met Pretzels en een vleugje Amarula

Voor velen is de Action een ‘gevaarlijke’ winkel. Je gaat erin voor 1 ding en  je komt eruit met een tas vol. Allemaal dingen die je voor een appel en een ei kan kopen daar. En er is ook zoveel te koop en te zien. Zo zie ik af en toe daar zakken met pretzels liggen. Nu weet ik dat die precies hetzelfde zijn als de ‘stokjes’ die je in de supermarkt kan kopen maar ik vind deze er zo leuk uit zien. Kan je leuk mee decoreren, zoals ik dat op deze fudge heb gedaan.

Ook deed ik er een eetlepel Amarula in maar dat hoeft niet als je dat niet wilt. Je zou het eventueel kunnen vervangen met Baileys mocht je er wel wat in willen maar geen Amarula in huis hebben.

De fudge is behoorlijk machtig dus snijd er kleine blokjes van. Bewaar de rest in een afgesloten trommel in de koelkast.

Ingrediënten:

  • 500 gram chocolade, in stukjes
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 30 gram boter, in blokjes
  • snufje zout
  • 1 blikje gecondenseerde melk, Friesche Vlag 397 gram
  • 140 gram pretzels, grof gehakt. Plus extra om te garneren
  • 1 eetlepel Amarula, optioneel

Extra:

  • Bakvorm van 20 x 20 cm, met bakpapier bekleed.

Zo maak je het:

  1. Zet een pannetje met een bodempje water op en breng aan de kook. Zet een kom op de pan maar zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Draai het vuur laag.
  2. Doe de chocolade, vanille extract, boter, een snufje zout, de gecondenseerde melk en eventueel Kahlúa in de kom en laat al roerende smelten.
  3. Haal de kom van de pan af en roer de grof gehakte pretzels er door.
  4. Schenk de fudge in de pan en strijk glad met een spatel. Versier met nog meer pretzels.
  5. Zet de bakvorm in de koelkast en laat opstijven.

Bron: Martha Stewart

Filed Under: Zoet Tagged With: Amarula, Boter, chocolade, fudge, gecondenseerde melk, Pretzels

Previous Post: « Aan de slag met Weight Watchers Flex
Next Post: Prei-Kaastaart »

Reader Interactions

Comments

  1. henrie says

    11 april 2018 at 18:48

    hij was heel erg lekker. dank je wel.

    Groeten Henrie ( collega van Frank. )

  2. I am Cooking with Love says

    11 april 2018 at 18:51

    Hi Henrie, blij om te horen dat het lekker was. Begreep dat alles schoon op is gegaan. Binnenkort maar weer wat anders meegeven. 😉

    Groeten, Tessa

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Aan de slag met Weight Watchers Flex

Aan de slag met Weight Watchers Flex

Mini Quiche voor 1 Persoon

Mini Quiche voor 1 Persoon

Recensie: Koken met Kleur! van Joke Boon

Recensie: Koken met Kleur! van Joke Boon

Kersenbonbons met Kirsch Zelfgemaakt

Kersenbonbons met Kirsch Zelfgemaakt

Focaccia met rauwe ham en groene asperges

Focaccia met rauwe ham en groene asperges

Instagram

Tessa

Rookkaas Crackers Maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025