• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Chocolate Crinkle Cookies

Chocolate Crinkle Cookies

20 februari 2013 by I am Cooking with Love

chocolate crinkle cookies

Chocolate Crinkle Cookies

Blijkbaar hadden Brenda van BrendaKookt en ik dezelfde gedachten nadat we deze koekjes op 24Kitchen gezien hadden. Deze Chocolate Crinkle Cookies moesten gewoon gemaakt worden. En wat waren ze heerlijk. Ze waren dan ook vrij vlot op.

Wat heb je nodig:

  • 200 gram pure chocolade
  • 30 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 2 eieren
  • 120 gram bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 gram cacaopoeder
  • 100 gram poedersuiker

Vervolgens…

…smelt je een kwart van de chocolade met de boter au bain marie, of in de magnetron of héél zachtjes in een pannetje, tot een egale massa. Hak de rest van de chocolade in stukjes. Meng de suiker, het ei en het chocolade-botermengsel door elkaar. Meng vervolgens de bloem, zout en het bak-cacaopoeder door het eimengsel. Spatel als laatste de gehakte chocolade erdoor.

Nu is het handig om van dit dikke beslag/deeg een rol te maken en dat in plastic folie in te pakken. Laat het circa 2 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij van de deegrol ongeveer gelijke plakjes en rol er balletjes ter grootte van een pingpongbal van. Het deeg plakt ontzettend maar geef niet op, rol rustig door.

Rol de balletjes door de poedersuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een klein beetje plat. Ze lopen nog uit. Bak ze in circa 17 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Bron: 24Kitchen

 

Filed Under: Zoet Tagged With: caco, chocolade, koekjes, poedersuiker

Previous Post: « Chocolade Snickers Taartjes
Next Post: Kaas Rode Pesto Vlinders »

Reader Interactions

Comments

  1. thefgirl says

    20 februari 2013 at 09:46

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben aardig bezig met de chocolade indoctrinatie hier in huis (de kinderen houden niet van chocolade, maar ik probeer er ze er stiekem aan te laten wennen), maar ben nog niet zo ver dat ik wegkom met dit soort koekjes vrees ik. Dus als ik ze ook zou maken zou ik ze waarschijnlijk bijna allemaal zelf op moeten eten.

    Hmm. Hoe was dat ook al weer een verkeerd iets?

  2. I am Cooking with Love says

    20 februari 2013 at 09:56

    Ik zie daar totaaaaal niets verkeerd aan Karin!!! 🙂

    Maar dat je kinderen niet van chocolade houden vind ik wel bijzonder. En om ze te laten wennen zijn dit niet echt geschikte koekjes. Vallen veel te veel op!! 😉

  3. Brenda (Kookt!) says

    20 februari 2013 at 10:46

    Jaa ze zijn heeerljk! Bij mij waren ze zo op!

Trackbacks

  1. Red Velvet Crinkle Koekjes - I am Cooking with Love schreef:
    14 februari 2014 om 09:32

    […] kleurstof iets gebakken dus dat leek me ook wel een uitdaging.   Een tijd geleden had ik al eens Chocolate Crinkle Cookies gemaakt die, logischerwijs, bruin waren. In deze rode zit ook cacaopoeder en dat proef je ook maar […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Copycat McDonalds Apple Pie

Copycat McDonalds Apple Pie

Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes

Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes

Meringue met frambozensaus en pistachenootjes

Meringue met frambozensaus en pistachenootjes

Recensie: Sirocco

Recensie: Sirocco

Carpaccio van Bresaola met Eigengemaakte Truffelmayonaise

Carpaccio van Bresaola met Eigengemaakte Truffelmayonaise

Instagram

Tessa

Bananen Yoghurtijs met Salted Caramel Snippers

Bananen Yoghurtijs met Salted Caramel Snippers

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025