Caramel Popcorn Zelf Maken
Ohhh deze popcorn maak je op eigen risico hoor. Echt! Als er iets een hoog door eet gehalte heeft is dit het wel. Dit recept maakt best een grote hoeveelheid, grote schaal vol, maar als ik niet oplette had ik alles zo opgegeten. Ja, dan wel giga misselijk geworden maar boy oh boy wat smaakt het goed. Dussss, als je het gaat maken deel het dan met je vrienden en familie. Je buik zal je dankbaar zijn.
Deze caramel popcorn smaakt precies zoals je in de bioscoop of als je een zak in de winkel zou kopen.
Ingrediënten:
- 1 zak magnetron popcorn (ik had de zoute versie)
- 115 gram boter
- 1 1/2 cup lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 cup maissiroop (oa te koop bij natuurwinkels)
- 1/2 theelepel grof zeezout
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 cup pinda’s
Extra:
- Suiker thermometer
- Bakplaat
Zo maak je het:
- Maak de popcorn in de magnetron volgens de instructies op de verpakking. Doe de popcorn in een ruime schaal en zet apart.
- Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet in met bijv. bakspray van Dr. Oetker.
- Klem de thermometer aan de rand van een steelpan en smelt de boter. Voeg de suiker, siroop en zout toe en breng al roerend aan de kook op niet al te hoog vuur.
- Als het eenmaal kookt niet meer roeren en siroop laten koken tot 148 graden.
- Haal de pan van het vuur en roer met een houten lepel direct de vanille en baking soda er door. Daarna de pinda’s.
- Giet over de popcorn en hussel alles door elkaar.
- Verspreid de popcorn zo gelijkmatig mogelijk op de bakplaat en laat daar volledig afkoelen.
- Breek de popcorn daarna in stukjes en geniet.
Bron: David Lebovitz