• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Caramel Popcorn Zelf Maken

Caramel Popcorn Zelf Maken

27 december 2016 by I am Cooking with Love

Caramel Popcorn Zelf Maken

Caramel Popcorn Zelf Maken

Ohhh deze popcorn maak je op eigen risico hoor. Echt! Als er iets een hoog door eet gehalte heeft is dit het wel. Dit recept maakt best een grote hoeveelheid, grote schaal vol, maar als ik niet oplette had ik alles zo opgegeten. Ja, dan wel giga misselijk geworden maar boy oh boy wat smaakt het goed. Dussss, als je het gaat maken deel het dan met je vrienden en familie. Je buik zal je dankbaar zijn.

Deze caramel popcorn smaakt precies zoals je in de bioscoop of als je een zak in de winkel zou kopen.

Ingrediënten:

  • 1 zak magnetron popcorn (ik had de zoute versie)
  • 115 gram boter
  • 1 1/2 cup lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 cup maissiroop (oa te koop bij natuurwinkels)
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1 cup pinda’s

Extra:

  • Suiker thermometer
  • Bakplaat

Zo maak je het:

  1. Maak de popcorn in de magnetron volgens de instructies op de verpakking. Doe de popcorn in een ruime schaal en zet apart.
  2. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet in met bijv. bakspray van Dr. Oetker.
  3. Klem de thermometer aan de rand van een steelpan en smelt de boter. Voeg de suiker, siroop en zout toe en breng al roerend aan de kook op niet al te hoog vuur.
  4. Als het eenmaal kookt niet meer roeren en siroop laten koken tot 148 graden.
  5. Haal de pan van het vuur en roer met een houten lepel direct de vanille en baking soda er door. Daarna de pinda’s.
  6. Giet over de popcorn en hussel alles door elkaar.
  7. Verspreid de popcorn zo gelijkmatig mogelijk op de bakplaat en laat daar volledig afkoelen.
  8. Breek de popcorn daarna in stukjes en geniet.

Bron: David Lebovitz

Filed Under: Zoet Tagged With: caramel, magnetron popcorn, popcorn

Previous Post: « Chocolade Pepermunt Bark
Next Post: Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Cook's One Line a Day - 5-jarig dagboek voor Foodies

Cook’s One Line a Day – 5-jarig dagboek voor Foodies

Kip Tikka Masala Zelf Maken - 1

Kip Tikka Masala Zelf Maken

Dubbel Chocolade Bananen Muffins

Dubbel Chocolade Bananen Muffins

Rabarberijs

Tomatensoep uit de Slowcooker

Tomatensoep uit de Slowcooker

Instagram

Tessa

Oreo M&M's Koeken

Oreo M&M’s Koeken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025