Bounty’s zelf maken
Ik had al heel lang geen Bounty meer gegeten. Vroeger kocht ik er vaker 1 dan tegenwoordig. Soms neem ik de pure versie. Die heb je tegenwoordig ook maar de melk variant vind ik toch de lekkerste. Toen zag ik ze op Pinterest voorbij komen en dacht dat het wel leuk zou zijn om ze eens zelf te maken. En het blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn. Bovendien smaken ze ‘net echt’.
Ingrediënten:
- 200 gram geraspte kokos
- 150 gram slagroom
- 80 gram witte basterdsuiker
- 300 gram melkchocolade in kleine stukjes
Zo maak je Bounty’s:
- Meng de kokos met de suiker en de slagroom.
- Maak balletjes van ongeveer 25 gram en vorm ze in een ‘Bounty-vorm’ of welke vorm jij leuk vindt. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat ze een uurtje of 4 opstijven in de koelkast. Langer mag ook.
- Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Zodra het kook draai je het vuur laag en zet je een schaaltje op het pannetje. Zorg dat de bodem van het schaaltje het water niet raakt. Smelt 2/3e van de chocolade tot het 40-45 graden is. Haal vervolgens het schaaltje van het pannetje en voeg de resterende chocolade toe en roer net zo lang tot alles gesmolten is en het een temperatuur van 27-28 heeft.
- Breng het water vervolgens weer even aan de kook en draai het vuur uit. Zet het schaaltje met chocolade weer terug op het pannetje en laat het warm worden tot 30-31 graden. Dit gaat vrij snel.
- Nu kan je de kokosrolletjes door de chocolade halen. Doe dit met een vork en leg ze op een vel bakpapier om uit te harden.
- Bewaar ze in een afsluitbaar bakje in de koelkast.
- Wil je pure chocolade gebruiken smelt het dan tot 45-50 graden. Voeg de resterende chocolade toe en laat afkoelen tot 28-29 graden om vervolgens weer naar 31-32 graden te brengen.