• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Bounty’s zelf maken

Bounty’s zelf maken

19 oktober 2015 by I am Cooking with Love

 

Bounty's zelf maken

Bounty’s zelf maken

Ik had al heel lang geen Bounty meer gegeten. Vroeger kocht ik er vaker 1 dan tegenwoordig. Soms neem ik de pure versie. Die heb je tegenwoordig ook maar de melk variant vind ik toch de lekkerste. Toen zag ik ze op Pinterest voorbij komen en dacht dat het wel leuk zou zijn om ze eens zelf te maken. En het blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn. Bovendien smaken ze ‘net echt’.

Ingrediënten:

  • 200 gram geraspte kokos
  • 150 gram slagroom
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram melkchocolade in kleine stukjes

Zo maak je Bounty’s:

  1. Meng de kokos met de suiker en de slagroom.
  2. Maak balletjes van ongeveer 25 gram en vorm ze in een ‘Bounty-vorm’ of welke vorm jij leuk vindt. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat ze een uurtje of 4 opstijven in de koelkast. Langer mag ook.
  3. Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Zodra het kook draai je het vuur laag en zet je een schaaltje op het pannetje. Zorg dat de bodem van het schaaltje het water niet raakt. Smelt 2/3e van de chocolade tot het 40-45 graden is. Haal vervolgens het schaaltje van het pannetje en voeg de resterende chocolade toe en roer net zo lang tot alles gesmolten is en het een temperatuur van 27-28 heeft.
  4. Breng het water vervolgens weer even aan de kook en draai het vuur uit. Zet het schaaltje met chocolade weer terug op het pannetje en laat het warm worden tot 30-31 graden. Dit gaat vrij snel.
  5. Nu kan je de kokosrolletjes door de chocolade halen. Doe dit met een vork en leg ze op een vel bakpapier om uit te harden.
  6. Bewaar ze in een afsluitbaar bakje in de koelkast.
  7. Wil je pure chocolade gebruiken smelt het dan tot 45-50 graden. Voeg de resterende chocolade toe en laat afkoelen tot 28-29 graden om vervolgens weer naar 31-32 graden te brengen.

 

 

Filed Under: Zoet Tagged With: basterdsuiker, chocolade, kokos, slagroom, zelf maken

Previous Post: « Warme Coco Chocolademelk
Next Post: Recensie: Zoals alleen Oma dat kan. »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Lemon Curd

Lemon Curd

Winactie: 2 x Spicebomb

Winactie: 2 x Spicebomb

Paksoi en Champignons met Brie Gegratineerd

Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.

Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Instagram

Tessa

Bacon Kaas Vlinders Zelf Maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025